Xuno – Maite Donker

Gepubliceerd op

downloads

Ik ga je een verhaal vertellen over twee werelden die verbonden zijn door een magisch portaal: Terria, de speelplaats van de goden, en Ianna, de tuin van de magie.
Het is een verhaal over mensen, dwergen, elfen en sha.
Over heldinnen, priesters, magiërs en goden.
Het klinkt bijna alsof ik je een sprookje ga vertellen.
Was het dat maar…

Xuno en Eleanor zijn al vijf jaar wanhopig op zoek naar hun clan. In Mag Mell, de hoofdstad van het continent, gloort er eindelijk hoop. In ruil voor informatie stuurt de abt van de tempel van Mardimor hen naar de Steeg, het slechtste en ruigste deel van de stad, om daar een boodschap af te leveren. Maar wat is nu zijn werkelijke bedoeling? En wat doet de Gouden Elite in de Steeg? Wie is er te vertrouwen en wie niet?

Priesters kunnen met hun gebeden en geloof, de magie van hun god gebruiken, maar een magiër moet zijn eigen energie gebruiken om de magie op te roepen. Xuno Eshar en Eleanor Aldarin zijn al 5 lentes samen op zoek naar hun clan. Bij Xuno zie je niet zo snel dat ze een sha is, maar Eleanor is overduidelijk een sha met haar puntige oren, felgroene ogen en haar vacht.

Na lang aandringen, gaat ook Henoch, de priester van Tarok, met hun mee naar Mag Mell. Als Xuno neer valt, zien ze dat haar wond van het gevecht met de geest ontstoken is. Alleen de priesters van Mardimor kunnen haar nog redden. Als Xuno weer bijkomt, staat er een dwerg voor haar. De dwerg Orsik is een genezer van de tempel van Mardimor. Xuno vraagt waar haar vrienden zijn, maar wordt doorverwezen naar de abt. Haar genezing had een prijs, namelijk het doorgeven van een boodschap in de steeg. En Eleanor en Henoch moesten die overbrengen.

Mag Mell is onderverdeeld in zes kwartieren, daarnaast heb je het tempelplein en het plein van het portaal, maar achter deze mooie gevels ligt de “Steeg”. De onderwereld, het genadeloze oord waar wetten, status en afkomst geen plek hebben. In “De Roestige Pul” vindt Xuno, Eleanor en Henoch aan de bar. Als Xuno de angst leest uit Eleanor der ogen, veroorzaakt ze een gevecht. De hoofdpersonen blijven en een ieder ander maakt dat hij zo snel mogelijk uit de bar is. Xuno komt erachter dat de elf achter de bar eigenlijk de kapitein van de gouden elite is. Voor haar was de boodschap.

Er heerste een “ziekte”, die de priesters van Mardimor niet konden genezen, daarom waren zij ook niet meer welkom in de steeg. Phal was er inmiddels achter gekomen dat dit zwarte magie betrof. Met het antwoord op de boodschap en de belofte dat ze hun ware aard niet zouden verraden, verlaten ze de steeg. Uit het zicht van iedereen pakt Phal Xuno vast en zegt haar “Vertrouw de abt NIET!”.

Bij terugkomst vraagt de abt of zij willen meehelpen in het oplossen van het probleem en daarbij doet hij een haast niet te weigeren aanbod. Informatie over hun clan. Als Xuno vraagt hoe hij kan vertellen waar hun clan is, staat ineens de jonge sha Frin, de zoon van Mira voor hen.

Wat heeft het teken van Enailis, wat op zijn voorhoofd is gebrand, te betekenen en hoe kan hij hun helpen als hij zich niets meer weet te herinneren hoe hij voor de tempel terecht was gekomen?

Wat een mooi en spannend verhaal. Het neemt je mee in een zoektocht van twee sha’s die hun clan kwijt zijn. Hun vriendschap en het feit dat ze altijd voor elkaar opkomen is mooi beschreven. Onderweg komen ze op de meest bijzondere plaatsen en sluiten ze aparte vriendschappen. De spreuken, “Het lot is niet meer dan een draad van spinrag in de handen van de goden”, of “Elke keuze heeft twee kanten” passen precies bij dit verhaal. Het slot is apart maar wel erg mooi. En als er iemand met tweekleurige ogen voor mij staat, is mijn eerste reactie, “RENNEN!”.

Uitgeverij: Celtica Publishing
ISBN: 978 94 91300 58 5
Aantal pagina’s: 270
Prijs: € 15,00

[bol_product_links block_id=”bol_585a95197ed48_selected-products” products=”9200000072026044″ name=”Xuno – Maite Donker” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geschreven door

Contact Info

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.