Anders denken – Marcia Goddard

Gepubliceerd op

anders-denken-marcia-goddard

Marcia Goddard schrijft met passie en helderheid over haar vak. Nog nooit waren hersenen zo hip!
Prof. Jeroen Geurts, directeur Brein in Beeld

Waarom kan die ene collega niet gewoon eens een keer flexibel zijn? Waarom speelt uw kind liever niet met andere kindjes? En waarom komt uw buurman nooit op de koffie, maar wil hij wel je computer repareren? Het autismespectrum is zo breed dat iedereen wel iemand die erin zit.

In Anders denken vergelijkt Dr. Marcia Goddard het ‘normale’ brein met een goedwerkend wegennetwerk en het autistische brein met een wegennetwerk vol wegversperringen en omleidingen. Maar deze manier van anders denken levert ook interessante en creatieve oplossingen, inzichten en ontdekkingen op. Het is niet voor niets dat bedrijven zoals Microsoft en Philips specifiek werven onder jonge autisten. Ook in de populaire cultuur is er steeds meer plaats voor autisme. Zo is Sheldon Cooper verreweg het belangrijkste personage in The Big Bang Theory en introduceerde Sesamstraat in de VS Julia, een meisje met autisme.

In Anders denken legt Marcia Goddard op heldere wijze uit wat autisme precies is. In het eerste gedeelte van het boek gaat zij dieper in op onderzoeken in het verleden naar autisme. Erg interessant om te lezen hoe deze onderzoeken zijn verlopen door de jaren heen. Het tweede deel van het boek levert pas echt herkenbaarheid op, mede door de voorbeeld verhalen. Marcia Goddard laat zien dat autisme dan wel wordt aangeduid als een beperking, maar dat mensen met autisme juist erg getalenteerd zijn.

Na het lezen van Anders denken ga je inderdaad anders denken over autisme. Je ziet niet meer de beperkingen, maar juist de positieve kanten. Dit boekje loopt over van de nodige informatie over autisme en is dan ook een echte aanrader voor iedereen die met autisme te maken heeft. Fijn voor mensen met autisme, want vaak kampen zij met een laag zelfbeeld, terwijl dit absoluut niet nodig is. Anders denken is verder ontzettend geschikt voor mensen die met autisme te maken hebben, denk even kort de juf of meester op school. Dit boek werpt een heel ander licht over autisme en kan dan ook een prima handvat zijn.

Uitgeverij: Spectrum|Unieboek
ISBN: 9789000350513
232 pagina’s
Prijs: € 20,00

[bol_product_links block_id=”bol_583067f85e0a8_selected-products” products=”9200000057346049″ name=”Anders denken – Marcia Goddard” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geschreven door

Contact Info

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.