Breien voor groot & klein – Julie Jaeken

Gepubliceerd op

Heel veel jonge moeders, oma’s en ook mannen laten zich verleiden om de breinaalden ter hand te nemen, zeker met de zachte garens die overal te verkrijgen zijn. Julie Jaeken is al jaren een grote breifanaat, en haar wol- en stoffenwinkel Julija’s Shop is een begrip bij creatievelingen. In haar vijfde boek bundelt ze de mooiste modellen uit haar vorige boeken, die ze aanvult met enkele gelijkaardige modellen voor je pop. De modellen zijn bij Julie altijd heel eenvoudig, maar echte pareltjes door de mooie kleuren en hoogkwalitatieve wol. Een must have voor elke breifanaat!

Na haar succes van haar vier andere boeken is er nu “De 100 mooiste breiwerken van Jules & Julie”, de 100 mooiste modellen uit al haar boeken, met een aanvulling van breiwerkjes voor poppenkleertjes. In het voorwoord vertelt Julie dat ze in september 2009 haar wolwinkel heeft geopend in Antwerpen, daarmee heeft ze dus van haar passie haar beroep maakte. Ze gebruikt uitsluitend natuurlijke garen, die afkomstig zijn uit lokale spinnerijen verspreid over de hele wereld. En omdat er bijna tot geen kant en klare patronen beschikbaar zijn voor breiwerken, is zij ze gaan maken.

Het boek is verdeeld in:

  • Baby’s en peuters
  • Kinderen
  • Tieners en Dames
  • Poppenkleertjes

In “stap voor stap” wordt zeker de basisbegrippen van breien met zowel foto’s en tekst aan je uitgelegd, van de beginsteek tot het opzetten en van een knoopsgat tot het breiwerk in elkaar zetten. Zo worden ook de meest gebreide steken en zo ook de afkortingen die bij het breien en het haken in het boek worden gebruikt weergegeven.

Bij ieder patroon staat een mooie foto van breiwerk zelf, zodat je kunt zien hoe het eruit gaat zien. Daarnaast worden ook de maten; de benodigdheden; de afmetingen; welke steek Julie erbij gebruikt heeft; de werkwijze en als laatste een eventuele tip bij het patroon gegeven.

Bij “Baby’s en peuters”staan niet alleen kleertjes, er staan ook patronen voor: babydekentjes; mutsjes; sjaal en wantjes; babysokjes en slofjes. In dit boek staan niet alleen breipatronen er staan ook enkele haakpatronen in. Bij de “Kinderen” kan je naast de kleren ook kousjes en stoere mutsjes voor ze breien. En bij de “Tieners en dames” staan als extra breiwerk: een sjaal, muts en een haarband erbij. En als laatste natuurlijk de mooie poppenkleertjes.

Bij de breipatronen geeft Julie ook een variëteit in extra toevoegingen, zoals een naam op babykleertjes, of floskes tot zelfs een zakje op het voorpand waar een kleine knuffel in kan. Maar zo staan ook verschillende breipatronen met verschillende steken in, zoals een patroon met onderaan je vest of trui een rij bloemen of een patroon met nopjes. Deze variëteit zou je dus zelf ook eventueel in een patroon kunnen toepassen.

Voor breipatronen is er zeker zoals Julie al in het voorwoord zegt niet veel te vinden, daarom is dit boek met de mooiste breiwerken voor groot & klein niet alleen super handig, hier staat voor een ieder een patroon in waar je mee aan de slag kan. De patronen kunnen zowel door jong als oud gemaakt worden. En nu met de herfst/winter voor de deur is het zeker leuk om te gaan breien. Tegenwoordig is er ook heel veel verschillende keuzes aan wolsoorten te verkrijgen en dan heb ik nog geen eens over de verschillende keuzes in kleuren zoniet kleurencombinaties genoemd. Dat een eigen creatie algauw uniek is. En hoe cool is het om je eigen exclusieve mooie trui te dragen of voor iemand te maken. In dit boek staan echt van groot naar klein heel veel patronen. Het is echt een zeer variërend breiboek, met daarin ook heel veel tips. Dit breiboek is echt voor de beginnende breiliefhebbers super handig, maar ook voor de al wat ervaren breiliefhebbers is dit boek zeker een must have.

Aan het einde staan naast de sites ook het adres van haar stoffen/wolwinkel in Antwerpen, zodat je bij een eventuele fysiek bezoek of online, je eigen samenstelling aan wolsoorten kan kiezen. Ik ben in Antwerpen geweest en ik kan je vertellen dat haar winkel zeker de moeite waard is om te bezoeken, mede ook omdat ze je tips kunnen geven bij het kiezen van de wolsoort.

www.julijasshop.be
Instagram: @julijasshop_breit

Uitgeverij: Lannoo
ISBN: 9789401480079
Aantal pagina’s: 272
Prijs: € 24,99

Geschreven door

Contact Info

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.