Mijn Dikke Vette Zombie Goudvis 2 – Mo O’hara

Gepubliceerd op

De dikke vette zombiegoudvis is terug… en slechter dan ooit!

Frankie is een dikke vette zombiegoudvis met hypnotiserende krachten en een geheel eigen wil. Wanneer zijn eigenaar Tom hem meeneemt op een vakantie naar de kust, komt Frankie oog in oog te staan met een superzombie-aal. Heeft hij nu eindelijk zijn gelijke ontmoet? In het tweede verhaal in het boek zijn alle ogen op Frankie gericht wanneer hij de hoofdrol in het schooltoneelstuk op zich neemt. Als dat maar goed gaat!

We gaan op vakantie en nemen mee… “een Zombie Goudvis!”. Pradeep’s vader, Sami (zusje van Pradeep), Pradeep zelf, die inmiddels bij kotszakje vijf was, Tom’s vader, Mark (Tom’s broer en tevens kwaadaardige professor) en natuurlijk Tom zelf, waren onderweg naar hun eerste grote zomerweekend bij de vuurtoren. De vaders vonden dat Pradeep en Tom er nu oud genoeg voor waren. In de koelbox bij de colablikjes zat Frankie. Ze werden welkom geheten door een zeer oude man, die zei dat in de zee zwemmen niet slim was in verband met de alen. En zodra de man over de kwaadaardige aal begint te praten, heeft hij gelijk Mark’s aandacht. De vuurtorenwachter probeert het nog eens extra duidelijk te maken, door de doorgebeten roeispaan te laten zien, hoe gevaarlijk de aal was. Het was echt geen verzonnen verhaal, sinds dat de aal er is, zijn er geen bezoekers meer langsgekomen. Mark zei tegen Pradeep en Tom, die hij “losers” noemde, dat ze niet zijn weekend moesten verpesten. Daarbij verklapte hij per ongeluk zijn zeer geheime en kwaadaardige plan. Nog voordat ze hem tegen konden tegenhouden, gloeide de ogen van Frankie op en sprong hij uit de koelbox om Mark een klap met zijn staart in zijn gezicht te geven. Voordat hij Frankie zou doorspoelen, beloofde Tom hem plechtig, dat ze niets zouden zeggen, zolang hij Frankie maar niets zou aandoen. De volgende dag gaan Pradeep en Tom op onderzoek in Mark zijn kamer uit, om er achter te komen wat hij van plan is. Frankie die vanuit het spuugzakje sprong waarin ze hem hadden meegenomen, belande op de tekening van Mark. Dat was op zich al raar, maar toen ze Frankie bekeken, leek het net of hij het blad aan het lezen was. Wanneer had hij dat geleerd? Vanuit het raam zagen ze Mark met de motorboot vertrekken. Ze moesten hem snel achterna. O, nog een kleine vermelding, Pradeep wordt bijna in alle voertuigen wagenziek, behalve in boten, dus dat was weer een pluspunt. Ze naderen Mark en zien dat hij aan het vissen is. Op het moment dat de kwaadaardige aal boven water komt, beginnen Pradeep en Tom heel hard te gillen. Maar dat stopt abrupt als ze een bekende stem uit de andere boot horen zeggen: “Stoute wriemelaal!”…

In het tweede deel van “Mijn Dikke Vette Zombie Goudvis” staan niet één maar twee dikke vette zombiegoudvisverhalen. Ze zijn echt weer geweldig en staan vol met super vette acties en heel veel humor. Ook in dit deel staat naast het verhaal geweldige illustraties, die het lezen zoveel leuker maken. Marek Jagucki is de illustrator, maar voor de Nederlandse versie hebben Peter de Lange (omslag) en Marieke Oele (vormgeving binnenin) eventuele aanpassingen uitgevoerd. En net als in het eerste deel staat ook in dit deel weer links onderin een onwijs gave “flip”-illustratie van Frankie. Dit keer gaan we op reis met Frankie. De goudvis, die door Mark met een experiment veranderd was in een ZOMBIEGOUDVIS. In het eerste verhaal is er naast de superoude enge vuurtorenwachter ook de kwaadaardige Aal en dat in combinatie met Mark de “kwaadaardige Professor” dan weet je al, dat kan niet goed gaan. Ze zullen dan ook zeker op deze zomerweekendtrip de hulp van Frankie (zeker met zijn modes om te zombificeren) hard nodig hebben. In het tweede verhaal gaan Tom en Pradeep de toneelplanken op en geven ze onbewust een super mooie twist aan het verhaal van Robin Hood, waarin zelfs Sami en Frankie een bijrol hebben. Kortom twee super actievolle verhalen met de nodige hilarische spanning en natuurlijk ook de geweldige humor. Deze unieke serie is super leuk om zelf te lezen, maar ik blijf erbij dat dit echt het meest geweldige voorleesverhaal voor in de klas is. En ik kijk nu al uit naar het vervolg, hopelijk komt het derde deel snel uit.

Uitgeverij: Overamstel / Moon
ISBN: 9789048860449
Aantal pagina’s: 176
Prijs: € 14,99

Geschreven door

Contact Info

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.