Choc Addict – Aurélie Desgages, Thomas Feller E.A

Gepubliceerd op

unnamed

Het beste boek der zoetste zonde aller tijden.

Recepten voor de chocoladeliefhebber! De inleiding is geschreven door een voedingsdeskundige. Waarin alle vragen over chocolade worden beantwoord. Gevolgd door 20 recepten en basistechnieken zoals: chocolade smelten, glazuren, ganache maken, etc. om al de gerechten tot een succes te maken. Als laatste krijg je 130 recepten vol chocolade, van bonbons tot tovercake met mango, van dubbele chocolademuffins tot schwarzwalder kirsch en van macarons tot aan de perfecte chocolade melk. Een boek met 150 recepten vol verleiding.

foto-3

Eerst alles over chocolade zelf:

– Voedingskaart cacao
– Van cacao tot chocolade
– Wat zijn de verschillen tussen puur, melk of wit?
– Fantasiechocolade
– Banketbakkerschocolade
– chocolade, goed voor de geest!
– Een ongeëvenaarde smaakplezier
– Hoe te eten?
– Vragen / antwoorden over chocolade

Hier enkele leuke weetjes:

Bij de Azteken werd chocolade gegeten als afrodisiacum. Sindsdien gaat het verhaal de ronde dat chocolade het libido stimuleert.

Of het nou wit, melk of puur is, chocolade eten zorgt voor plezier, door het produceren van endorfine. Endorfine zorgt voor een gevoel van welbevinden en wordt ook wel een “gelukshormoon” genoemd.

Chocolade bevat ook theobromine een molecule die bekend staat als een natuurlijke antidepressivum. Theobromine in chocolade zorgt dus voor zowel energieherstel als vermindering van angst.

Let op chocolade is echt een vergif voor onze huisdieren. Honden bijvoorbeeld bezitten niet het nodige enzym om de theobromine in de cacao af te breken.
foto-4

In Technieken en basisrecepten leer je bijvoorbeeld hoe je chocolade het juist moet smelten, hoe je bepaalde vormen kan maken, het maken van truffels, het glazuren. Dan komen de grote taarten, de kleine gebakjes, de koekjes, de crèmes / mousses / dessert, ijslekkernijen, bonbons, gebak en korstgebak, en als laatst de chocolade dranken. Bij iedere gerecht staan de aantallen of voor hoeveel personen het is, de ingrediënten, de benodigdheden en stap voor stap hoe je aan het werkt moet gaan.Aan het eind staan de afmetingen, proporties en het instellen van de oven nog eens overzichtelijk weergegeven. En het boek eindigt met het (alfabetisch) register.

Wat een ongelofelijk mooi boek is dit. Puur de cover is zo mooi, de ingedeukte zilveren zijkant doet je denken aan het zilverpapier wat altijd om chocola heen zit. De rest van de cover, de letters in mooie chocokleuren. Het gekreukte papier aan de binnenkant, je ruikt nog net niet de chocola van alle recepten die in het boek staan. Alle magie die chocolade heeft, straalt van het boek af. En dan heb je nog geen letter gelezen. Ze beginnen met chocolade zelf, de leuke weetjes en zelf deskundige uitleg. Daarna komen de recepten, de taarten, cake, koekjes, mousse, stracciatella ijs en ga zo maar door. Alles staat netjes beschreven wat je nodig hebt, hoe je het moet maken en dan met een schitterende foto erbij hoe het eruit gaat zien. Een boek wat je gewoon MOET hebben, zeker nu de kerst eraan komt. De tijden van de exclusieve maaltijden met de meest mooie toetjes, gebakjes, er staat hier zoveel in wat je kunt maken. Ik begin met kerst om de “schwarzwalder kirsch” te gaan maken, die maakte mijn moeder altijd, dus kijken of deze de herinnering kan oproepen. Dit boek is zeker een must have voor chocolade-liefhebbers.

foto-2

Uitgeverij: Uitgeverij TerraLannoo
ISBN: 978 94 014 3874 2
Aantal pagina’s: 384
Prijs: € 29,99

[bol_product_links block_id=”bol_584afca4644b7_selected-products” products=”9200000061168344″ name=”Choc Addict – Aurélie Desgages, Thomas Feller E.A” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geschreven door

Contact Info

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.