Bijdehand – Vier seizoenen inspiratie voor Handlettering en Tekenen – Hyshil Sander

Gepubliceerd op

bijdehand-1

Leer handletteren en vind je eigen stijl.
Handlettering is een trend. Of je nu je agenda of je notitieboek wilt verfraaien, enveloppen of servies: handletteren kan op alles. Zelf op kleding. In dit boek neemt illustrator Hyshil Sander, bekend van onder andere de prachtig geïllustreerde reisgids New York London Milaan Parijs je mee door de vier seizoenen van het jaar. Ze laat je niet alleen zien hoe je kunt handletteren, ze laat ook zien hoe je inspiratie omzet in iets tastbaars, zoals uitnodigingen maken voor de feestdagen. Of hoe je je schoolspullen eigenhandig decoreert. Ontdek hoe je de meest alledaagse voorwerpen om je heen eenvoudig kunt omtoveren tot iets persoonlijks en bijzonders. De instructies in dit boek zijn er niet om je eigen creativiteit uit te schakelen. Integendeel, ze zijn bedoeld als leidraad. Want juist dat wat ons uniek maakt, zorgt voor mooie creaties die ons doen verwonderen. Dus lees de tips en trucs, maar breek de regels. Wees bijdehand.

Het boek begint met “Regels om te breken”, Goed om te weten” en “Over de schreef”, daarna krijg je de vier seizoenen en aan het eind is er lijntjespapier om op te oefenen. Er wordt netjes aangegeven welke materialen er nodig zijn, de basistechniek, de tips en trucs en zelfs hoe je iets het beste kan verwijderen, zoals bij de raamtekeningen. Bij de voorbeelden die in het boek staan, wordt stap voor stap uitgelegd hoe te werk is gegaan zodat je het eerst na kan maken en eventueel later je eigen creatie eraan kan geven. Alles wordt aan de hand van tekeningen of fotomateriaal super mooi weergegeven, dus je kunt duidelijk zien wat ze bedoelen of wat er gemaakt is. Met soms simpele ¬handelingen (je moet er maar net opkomen) maak je de meest mooie dingen. De vier seizoenen zijn echt zo mooi weergegeven. Je kunt je creatie verfijnen door er iets van het jaargetij waarin je zit, erbij te tekenen. Er staat genoeg in dit boekje als voorbeeld, maar je eigen creatie is natuurlijk nog mooier.

Tekenen heb ik altijd al heel rustgevend en relaxt gevonden, je vergeet de wereld om je heen en je gaat op in het wat je wilt maken. De uitdrukking die dan ook wordt gegeven, is super mooi.
“De KUNST is om te HERKENNEN wat je RAAKT, dit te BEWAREN en om te zetten in iets TASTBAARS”.
Mooier kan ik het niet omschrijven.
Dit boek daagt je uit om alles eens anders te bekijken, om bijvoorbeeld in de herfst letters van alleen bladeren te maken. De beruchte madeliefjeskrans te tekenen. Met kerst je witte servies net dat ene extra te geven met een simpele porseleinstift om het bijzonder te maken.
Dit boek is zo leerzaam en geeft je zoveel nieuwe inspiratie, zoals ze ook zeggen zoek niet te ver, kijk naar de dingen die jou raken of aan je hart liggen. Geloof mij dan geeft die bewuste inspiratie je zelfs energie!

Uitgeverij: Unieboek Uitgeverij Het Spectrum
ISBN: 9789000347377
Aantal pagina’s: 128
Prijs: € 15,00

[bol_product_links block_id=”bol_584afb0c68519_selected-products” products=”9200000059824972″ name=”Bijdehand – Vier seizoenen inspiratie voor Handlettering en Tekenen – Hyshil Sander” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geschreven door

Contact Info

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.