Hart van de Luchtspiegeling een poëtisch verhaal met prachtige sfeertekeningen

Gepubliceerd op

Cover Hart van de Luchtspiegeling

Poëtisch verhaal
Hart van de Luchtspiegeling is een raamverhaal, waarin Suzanna, op reis in Egypte, door haar zusje in de woestijn in coma wordt aangetroffen. Wat er is gebeurd blijft een raadsel.

Suzanna’s vader schakelt een dichter in, die met zijn vertellingen Suzanna verleidt naar de werkelijkheid terug te keren. Zijn vertellingen vormen de deelverhalen. Maar doordat hij iedere dag in haar ouderlijk huis komt, ontdekt hij aanwijzingen die met het mysterie van haar coma te maken hebben. Die aanwijzingen leiden ertoe dat hij op zoek gaat naar de man, die haar als laatste voor de fatale gebeurtenis heeft gezien. Uiteindelijk weet hij het raadsel te ontrafelen. Als het hem tenslotte lukt Suzanna uit haar coma te halen, wacht hem een verrassing!

Hart van de Luchtspiegeling is een sprookjesachtige detective in de sfeer van Duizend en Een Nacht. De door de schrijver geschapen wereld en de imaginaire wereld van de dichter ontmoeten elkaar op caleidoscopische wijze aan Suzanna’s ziekbed.

Peter Kouwenberg
Over de auteur

Hart van de Luchtspiegeling is de derde novelle van Peter Kouwenberg (1947). Eerdere uitgaven van deze auteur zijn Glasgerinkel en Een Walvis in een teil. Daarnaast schreef Peter diverse gedichtenbundels, waaronder Binnen handbereik en Sporen in de tijd. Najaar 2015 zal Peter zijn verzamelde gedichten als geheel uitgeven, inclusief 30 nieuwe gedichten. Ook een heruitgave van Glasgerinkel en Een walvis in een teil staat op zijn programma, net als een nieuwe roman.

Boekinformatie
Hart van de Luchtspiegeling – Peter Kouwenberg
Uitgeverij: De Veranda
ISBN: 9789462170766
Prijs: € 12,95/e-book € 4,99

Geschreven door

Contact Info

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.