Virus – Mirjam Mous

Gepubliceerd op

9789000340347_download

Kris, een jongen die lijdt aan het syndroom van Gilles de la Tourette, is met zijn neef op vakantie. Ze rijden door de bergen als er een hevig noodweer losbarst. Dan schrikt Kris zich het apelazarus. Er loopt een man op de weg! Zijn neef kan hem niet meer ontwijken…
De jongens raken in paniek en slaan op de vlucht. Ze komen terecht in Odrín, een Spaans bergdorp, dat altijd in de schaduw ligt. Er hangt een unheimische sfeer en de meeste bewoners zijn nors en soms ronduit bedreigend. Kris en zijn neef willen zo snel mogelijk verder reizen, maar het lijkt wel alsof alles en iedereen dat tegenwerkt. Ze besluiten er stiekem vandoor te gaan. De enige toegangsweg blijkt met hekken afgesloten en wordt door gewapende mannen bewaakt. Omdat er een besmettelijk virus rondwaart, mag niemand het dorp nog in of uit…

Wanneer Hopper en zijn neef Kris samen op vakantie gaan konden ze nooit verzinnen hoe het zou gaan verlopen maar het gaat in ieder geval niet als geplant. Ze rijden iemand aan die overlijdt en doordat ze iemand aan zien komen vluchten ze naar het dichtstbijzijnde dorp.
Ze komen terecht in een dorp genaamd Odrín, waar (zoals ze zelf zeggen) een unheimische sfeer hangt, niemand is thuis of in ieder geval, niemand doet open. Maar wanneer ze wel op de bewoners stuiten hadden ze het liever anders gewild. Ze krijgen namelijk te horen dat niemand het dorp in of uit mag door een zeer besmettelijk virus. En dat betekend dus ook dat kris en Hopper er vast zitten. Dit was dus juist niet de bedoeling, ze wilden zo snel mogelijk weer vertrekken. Het dorp heeft meer geheimen dan het grote geheim dat Hopper en kris met zich meedragen en daardoor word het een hele andere vakantie dan de bedoeling was. Ze ontmoeten een meisje in het dorp, Ana, die ze wegwijs maakt en op sleeptouw neemt maar de vraag blijft toch wel wie er nu echt te vertrouwen is in het dorp want iedere bewoner heeft zo zijn eigenaardigheden.

Als eerst ga ik een compliment geven wat betreft de cover, een schitterende cover, het groene van de omgeving gecombineerd met het rode van het woord VIRUS geeft je het gevoel dat je echt naar iets gevaarlijks kijkt, naar het virus in deze. en dat is knap als je dat voor elkaar kunt krijgen met de cover. Het verhaal begint meteen vlot en ontzettend spannend waardoor je er meteen in zit. Het verloop van het verhaal is ook totaal anders dan ik van te voren had bedacht, er gebeuren veel meer dingen in die je niet aan ziet komen en vooral het eind is een verassing. Tot aan het eind blijft het spannend en daar houd ik van. Wat er ook voor zorgt dat je wilt blijven lezen is dat Kris langzaamaan allerlei geheimen en mysteries ontdekt en zo het dorp helpt maar zichzelf en Hopper ook weer extra in gevaar brengt met zijn gesnuffel. Ook moest ik af en toe erg lachen om de Gilles de La Tourette van Kris, hoe dat in de zinnen verweven zit en wat hij allemaal uitkraamt is een lach tussen de spanning door en het is ook ontzettend goed omschreven wat deze ziekte nu eigenlijk is(of in ieder geval een glimp ervan). Weer een echte en niet te missen Mirjam Mous om aan je collectie toe te voegen.

Uitgeverij: Van Holkema & Warendorf
ISBN: 9789000340347
Pagina’s: 283
Prijs: € 9,99

 

 

 

 

Geschreven door

Contact Info

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.