Lijf, brein en slijm – Dr. Paul Ian Cross

Gepubliceerd op


Wist je dat je huid meer dan 1.000 bacteriën huisvest? En dat je met je spuug wel twee badkuipen per jaar kunt vullen? Of dat eeneiige tweelingen niet dezelfde vingerafdruk hebben? Iedereen is uniek, iedereen heeft een geweldig, maar soms ook weerzinwekkend lichaam. Lijf, brein en slijm is een actueel en informatief boek, barstensvol supergrappige feitjes en quizjes. De weerzinwekkende weetjes zijn het leukst. Een lust om uit voor te lezen, een must voor elk kind.

Het boek verteld je alles over jouw briljante lijf en met zijn soms ietwat weerzinwekkende werking.

Lijf, brein en slijm is actueel en informatief, barstensvol supergrappige feitjes en quizjes. De walgelijke weetjes zijn het leukst. Een lust om uit voor te lezen, en een must voor elk kind.

Het is een vrij dik boek met heel veel informatie, informatie die leuk is om te weten maar waar je eigenlijk nooit zelf naar op zoek gaat, zoals bijvoorbeeld waarom en hoe wij als mens ineens na al die eeuwen een kale huid hebben in plaats van een huid met haar zoals het toen was. Of hoe de duur van een zwangerschap van een mens verschilt van de zwangerschap van een olifant of tarantula. Allemaal dingen die super tof (en soms goed en slim) zijn om te weten maar waar je niet zelf naar op zoek gaat. Door dit boek kun je zorgen dat gesprekken met je vrienden heel anders gaan dan ze dachten, want jij weet hierdoor heel veel verschillende dingen die een ander (nog) niet weet, hoe gaaf is dat.

Het is een grappig geschreven boek vol weetjes over het menselijk lichaam. Niet alleen voor de jonkies onder ons interessant, maar zeker ook voor de volwassenen. Er staan dingen in waarvan ik de weet niet eens had. Het boek is op de omslag felgekleurd en als je gericht ben om kinderen te bereiken, zit je daarmee wel goed. Een klein beetje jammer is dan wel dat de inhoud van het boek grijs is, geen kleur of enige gekleurde illustraties binnenin te vinden. De illustraties zelf zijn van Steve Brown, ze zijn duidelijk, informatief en soms ook erg grappig.  De informatie is soms iets té veel de diepte in als het om een kinder-weetjes boek voor kinderen van 10jaar gaat, maar aan de andere kant is dat ook juist wel weer mooi omdat kinderen net sponsen zijn, en alle informatie in zich opnemen, of het nu te moeilijk zou zijn of niet. Al met al een ontzettend mooi, interessant en waanzinnig leuk boek vol kennis.

Uitgeverij: De Fontein
ISBN: 9789026166846
Pagina’s: 208
Prijs: € 17,50

Geschreven door

Contact Info

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.