Hoogsensitiviteit @work – Ilse van den Daele en Katin Nauwelaerts

Gepubliceerd op

9789401443685

Dé wegwijzer voor hoogsensitieve personen op het werk

Je kunt geen krant openslaan of er staat een artikel in over stress. De werkdruk vandaag is hoog en als je hoogsensitief bent, heb je vaak meer dan andere mensen moeite om daar goed mee om te gaan. Nochtans beschik je als hoogsensitieve medewerker over heel wat troeven. Het is alleen een kwestie om deze te ontdekken, ze verder te ontwikkelen én ze goed te leren inzetten. Hoe kun je als hoogsensitieve persoon openbloeien op de werkvloer? Hoe kun je al In deze basisgids krijg je heel wat praktische tips om beter met de belangrijkste knelpunten om te gaan. Daarnaast is er ook uitgebreid aandacht voor de vele talenten van hoogsensitieve werknemers, en hoe je die als hefboom kunt gebruiken om tot een hechter en beter presterend team te komen.

Snelheid en verandering zijn tegenwoordig de orde van de dag en laat dat nou net het struikelblok zijn voor mensen die hoogsensitief zijn(hoogsensitief persoon ook wel afgekort als HSP)in dit boek willen Ilse en Karin mensen die hoogsensitief zijn, of mensen die hiermee te maken hebben, ideeën en handvatten aanreiken om het leven net even dat stukje makkelijker en fijner te maken. Want HSP zijn is zowel een vloek als een zegen (zeg ik vanuit mijzelf). De cijfers waarmee ze beginnen zeggen heel wat, want naar schatting is 1 op de 5 mensen hoogsensitief. HSP krijgen niet méér signalen of prikkelingen binnen dan ieder ander, maar het filter om het sorteren van die signalen is er niet om alles snel op een rijtje te krijgen en dát geeft nou juist de problemen voor mensen die HS zijn. Belangrijke en onbelangrijke prikkels komen op hetzelfde niveau binnen waardoor de druk enorm is, ook het introverte karakter, dat kenmerkend is voor hoogsensitieve mensen, geeft een extra knelpunt doordat er niet tijdig aangegeven word dat ze ergens niet mee eens zijn of iets teveel is en het daardoor allemaal teveel te laten oplopen. Betekend niet dat HSP alleen maar negatieve eigenschappen heeft, doordat HSP meer tijd nodig hebben om dingen te verwerken en te plaatsten zien ze juist dingen die een ander (die niet HS zijn) gemakkelijk over het hoofd ziet door de snelheid waarmee ze de wereld bewandelen. Dit is een ontzettend positief, interessant fijn boek om te lezen, of je nu HSP bent of dat deze dingen je interesseren maakt niet uit. Er staat ontzettend veel informatie in, er worden handvatten/ tips gegeven over hoe je het beste met jezelf en je omgeving om kunt gaan, er worden highlights en/of mooie feiten uit het hoofdstuk herhaald zodat die dingen je zeker weten bereiken en ze hebben tekeningen geplaatst om duidelijker inzicht te geven in hoe dingen werken of te plaatsen zijn. Het leest erg prettig weg en voelt niet als een lesje van iemand die het ‘o zo goed weet’ maar echt als hulp voor degene die dat kunnen waarderen. Ook halen ze quotes van bekende en onbekende mensen aan die ontzettend treffend en vaak erg mooi maar ook confronterend zijn. Er wordt veel gerefereerd naar andere boeken, onderzoeken en uitspraken waardoor je van verschillende kanten inzicht en hulplijnen krijgt. Een ontzettend fijn, positief en informatief boek, echt een aanrader voor dat beetje extra licht in de donkerte tunnel dat het leven soms kan zijn wanneer je ‘anders’ bent (al zeg ik liever ‘als je een extraatje hebt’).

Uitgeverij: Lannoo
ISBN: 9789401443685
Pagina’s: 232
Prijs: € 19,99

[bol_product_links block_id=”bol_59edbdfa2af9c_selected-products” products=”9200000075930636,9200000077200584″ name=”Hoogsensitiviteit @work – Ilse van den Daele en Katin Nauwelaerts” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]


Geschreven door

Contact Info

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.