Warcross – Marie Lu

Gepubliceerd op

29385546

Voor de miljoenen spelers die elke dag inloggen is WARCROSS niet zomaar een virtual reality-game. Het is een hype, een lifestyle – en een belangrijke bron van inkomsten voor spelers over de hele wereld. Dat geldt voor hacker Emika, die als premiejager illegale gokkers opspoort. Als Emika dringend geld nodig heeft, neemt Emika een groot risico door de internationale Warcross-kampioenschappen te hacken. Ongewild belandt ze midden in de game en ineens is ze wereldberoemd. Emika is ervan overtuigd dat ze gearresteerd zal worden, maar tot haar verbazing wordt ze benaderd door Hideo Tanaka, de steenrijke bedenker van het spel. Hij wil haar inhuren om een hacker te traceren die het hele Warcross-imperium dreigt plat te leggen. Halsoverkop vertrekt Emika naar Tokyo, naar Hideo´s wereld van roem en rijkdom. Maar al snel raakt ze zelf verstrikt in een duister complot.

23343843-_sy540_

Emika is na het overlijden van haar vader gestopt met school en premiejager geworden. Het pas verstuurde politiebericht kwam als geroepen. Met een huurachterstand van drie maanden kon ze de beloning voor het opsporen van een Martin Hamer perfect gebruiken. Keira (haar kamergenoot) en zij zouden anders het appartementje uitgezet worden. Het lukt haar om Martin Hamer op te sporen, alleen was de beloning voor een andere premiejager die eerder melding maakte. Afgepeigerd ging ze naar huis, bij thuiskomst zat Keira naar de openingsceremonie van Warcross te kijken, deze afleiding kon ze wel even gebruiken.
Zo nu en dan kwamen de herinneringen van haar vader terug, met zijn beruchte uitspraak, “Op elk afgesloten deur past een sleutel”, voor elk probleem bestaat een oplossing. Maar of zij nu binnen 72 uur een oplossing had voor haar huurachterstand, wist ze echt niet. Vanwege haar strafblad kon ze ook niet meedoen met wereldspelen van Warcross. Emika was net als de rest van de wereld geobsedeerd door Hideo Tanaka, de ontwerper van Warcross. Iedere keer als ze hem in een tijdschrift zag, sprong haar hart een sprongetje sneller. Het interview dat Emika toentertijd in het kindertehuis had gezien, had haar leven totaal veranderd. Hideo had een geloofwaardige virtuele wereld gecreëerd met de Neurolink. De Neurolink is de beste brein-computerinterface in de vorm van een bril. Je kon zo je eigen spelwereld fantaseren, hoe jij maar wilde, van draken tot elfen, van een strand op Hawaï tot wandelen in Parijs.
Tijdens de openingsceremonie duikt er een zeldzame power-up op die makkelijk vijfduizend dollar zo niet vijftienduizend waard kan zijn. Emika’s gedachten dwalen af, wat als? De hack die ze voor ogen heeft lukt, alleen dat iedereen haar kon zien had niet gemoeten. Storing in het systeem wordt er op tv aangegeven. Dan gaat haar telefoon over, nummer onbekend, ze neemt niet op. Vierentachtig berichtjes had ze op haar telefoon staan toen ze wakker werd, of ze onmiddellijk een nummer wilde terugbellen. De koppen in het nieuws zijn nog erger, WARCROSS GEHACKT, WIE IS EMIKA CHEN? Ze belt met de zenuwen in der lijf het nummer en wordt doorverbonden met Meneer Tanaka. Hij vraagt haar vriendelijk of ze tijd heeft om naar Tokyo te komen. De auto staat al voor haar huis te wachten om haar naar zijn prive-jet te brengen. Meneer Tanaka had een opdracht voor haar. Onderweg in het vliegtuig hoort ze dat ze een wildcard is voor het jaarlijkse kampioenschap Wardraft. In het gesprek met Hideo mocht ze geen vragen over zijn familie stellen. Haar opdracht is om een hacker genaamd Zero op te sporen. Maar waarom kiest Hideo precies haar en wie is Zero?…

hideo

Wat een aantrekkingskracht heeft dit boek. De cover is zo meesterlijk gemaakt, de tekstkubus, achtergrond, de kleuren, alles komt tot zijn recht. Zelfs de tekeningen van Emika die internet rond gingen, hadden een aantrekkingskracht. Het is een ongelofelijk spannend verhaal en gaat over een spel wat de wereld in zijn grip heeft, maar je hoeft echt geen gamer te zijn om dit boek te kunnen lezen. Je hebt bij het lezen wel een idee hoe het verhaal gaat lopen, maar op het eind draait alles 360 graden en duizelt het alleen nog maar voor je. De woorden van haar vader: “Op elke afgesloten deur past een sleutel”, zijn echt toepasselijk, alleen zou je haast willen schreeuwen, kijk uit welke sleutel je pakt, het kan wel eens de verkeerde zijn. Hoe het afloopt zet je wel aan het denken, zou de wetenschap echt al zo ver zijn, wie weet zitten we al in die wereld. Kortom een meesterwerk van Marie Lu wat je echt gelezen moet hebben.

Uitgeverij: Unieboek | Het Spectrum BV
ISBN: 9789000358892
Aantal pagina’s: 296
Prijs: € 18,99

[bol_product_links block_id=”bol_59f373b2f2707_selected-products” products=”9200000079006284″ name=”Warcross – Marie Lu” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geschreven door

Contact Info

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.