I love rokjes & broeken – Fran Vanseveren

Gepubliceerd op

Vijftien Comfy modellen om zelf te naaien van maat 92 tot XXL
Maak zelf je eigen hippe rok, short of comfy broek

  • 6 rokken, 9 broeken en shorts, en inspiratie om leuke pyjama’s te maken
  • Drie patroonbladen met modellen om meer dan 40 verschillende rokken en broeken mee te maken

Na het succes van de boeken I love sweatersI love T-shirts en I love sweaters & hoodies komt Fran nu met het boek  “I love rokjes & broeken”. Alle modellen gaan van de maten 92 tot XXL, ze zijn dus voor iedereen te maken: stoere en schattige rokjes, hippe shorts, comfortabele lange broeken. Een boek boordevol inspiratie voor zowel jong als oud!

“I love rokjes & broeken” is een super handig naaiboek voor zowel beginners als ervaren naai(st)ers. In de inleiding geeft Fran een kleine uitleg in hoe dit boek tot stand is gekomen. Daarna geeft ze in het klein een overzicht van alle modellen die je qua kleding uit dit boek kan maken. De fotografie is overigens verzorgd door Nathalie Dolmans.

In “Wat je moet weten”, geeft Fran echt handige tips en een heldere uitleg in hoe ze te werk gaat. Zo geeft ze een “Matentabel “waarin van zowel kinderen/vrouwen/mannen de juiste afmetingen en maten staan, zo weet je gelijk welk patroon je moet kiezen. Immers Meten is weten! Verder geeft Fran naast de uitleg over bepaalde naaitermen, ook handige tips en trucjes. Tevens laat ze je zien hoe je de rokjes of de broeken kan verlengen of verkorten.

Bij ieder kledingstuk staan de volgende gegevens:

  • De moeilijkheidsgraad
  • Het getekende model
  • De benodigdheden
  • Welke stof er voor dit model het beste geschikt is
  • De maten
  • De knipplannen
  • De patroondelen
  • En als laatste; stap voor stap een heldere uitleg in hoe je te werk moet gaan

Mocht je overigens het moeilijk vinden om het patroon op de drie patroondelen te vinden, geen paniek Fran geeft in het boek een link van haar site, waarin ze uitleg geeft in wat je waar kan vinden. Mocht je de modellen met de stof die Fran heeft gebruikt in zijn geheel willen namaken, ook dat is mogelijk en Fran geeft de site waarbij de stoffen online kan bestellen. Zo kan je dus in zijn geheel alles echt helemaal namaken zoals het in het boek staat.

Het boek is onderverdeeld in:

Deel 1 – Rokjes
Rokjes met verschillende lengtes (lang, middellang, kort), maar Fran geeft je bij bijvoorbeeld een kort rokje ook de mogelijkheid weer om deze eventueel ook lang te maken, er zijn dus naast de 6 verschillen modellen, verschillende variaties mogelijk.

Deel 2 – Broeken en Shorts
Er worden negen modellen voor de broeken en shorts gegeven. Ook hierbij zijn weer verschillende variaties mogelijk. De keuze gaat van een nette broek tot joggingbroek en er staat zelfs tuinpak in (kort en lang). Daarnaast geeft Fran ook tips mocht je eventueel een dikkere stof gebruiken zoals badstof, wat te doen bij de zakken zodat het niet gaat uitpuilen. Het zijn van die handige tips, die je maar net moet weten.

En als extra Deel 3 – Pyjamaparty!
Hierin staan helaas niet alle kant-en-klare patronen, maar wel de verwijzingen naar in welk boek ze wel staan. De broeken of shorts van deze pyjamaparty staan natuurlijk wel in dit boek. Je krijgt dus zo de mogelijkheid om je eigen unieke pyjama of onesie samen te stellen.

 

Wat een super handig boek is dit, zeker als beginner leer je zo snel hoe de basisstappen moeten en kan je gaandeweg de moeilijkheidsgraad eventueel opvoeren. Fran legt alles heel relaxt uit, waarbij het haast onmogelijk mis kan gaan. Voor de beginners leer je naast de kleding maken, zo ook gelijk met je eigen naaimachine omgaan. Niet alleen kan je zo echt gericht je eigen kledingkast naar smaak aanvullen, wat het nog meer bijzonder maakt is dat het je eigen gemaakte unieke kledingstukken dan zijn. Die je naar kleur, smaak en met misschien wel met bijzondere stoffen kan gaan namaken. Mocht je de stoffen die Fran gebruikt ook heel erg mooi vinden, geeft Fran in dit boek aan waar je die kan bestellen. Naast dat dit boek voor zowel de beginners als de ervaren naai(st)ers zeker geschikt is, ben ik van mening dat het ook zeker een super handig boek is voor kunstenaars. Kunstenaars die hiermee de basistechnieken in kleding maken kunnen leren en zo met hun fantasie hele aparte en bizarre creaties kunnen maken. Ik ga dan ook zeker haar andere boeken bekijken en hou haar nog eventuele volgende boeken sowieso in de gaten.

Uitgeverij: Lannoo
ISBN: 9789401476744
Aantal pagina’s: 128
Prijs: € 24,99

Geschreven door

Contact Info

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.