Pixi Boekjes: De Koning van de Jungle

Gepubliceerd op

Voor de hele kleintjes onder ons zijn er ook hele leuke boekjes, namelijk de Pixi boekjes.

 Ze zijn klein van formaat (10 bij 10 cm) met super mooie super mooie illustraties en natuurlijk een klein mooi verhaaltje. Pixi boekjes verschijnen altijd in een serie en elke serie bestaat uit acht titels. Er zijn verschillende series verkrijgbaar, bijvoorbeeld over ridders en prinsessen, sprookjes, kerst en nog veel meer.

Zo heb ik het pixi boekje “De Koning van de Jungle” mogen lezen.

Het verhaal gaat over Muis die zich afvraagt waarom nou juist Leeuw, de Koning van de Jungle is. Leeuw denkt namelijk omdat hij het hards kan brullen en laat zijn enorme harde brul aan Muis horen, “WROAH!!”. Maar bij alle redenen die hij opnoemt zijn er andere dieren die hem steeds ongelijk geven, zoals de olifant en de papegaai. Muis vraagt zich steeds meer af, bij iedere reden die Leeuw geeft of hij wel echt de Koning van de Jungle is…

Pixi-boekjes zijn ook nostalgisch, ze zijn namelijk tussen 1971 en 1996 in Nederland verschenen. De klassieke serie bestaat uit nostalgische dierenverhalen, die als één van de eerste boekjes in 1971 verschenen.

En omdat Pixi-boekjes nog geen euro kosten, zijn ze ideaal voor kleine traktaties of cadeautjes, maar ook als een kort verhaaltje voor het slapen gaan. En met de feestdagen in aantocht is het ook super leuk om ze te versturen.

Uitgeverij: De Vier Windstreken
Serie 12 nummer 089
ISBN: 9789050652872
Leeftijd: 4+
Prijs: € 0,99

Geschreven door

Contact Info

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.