Dodenreeks Boek 1 – Als doden dromen – Mel Hartman

Gepubliceerd op

April Charles is een prettig gestoorde, jonge meid die liever lui dan moe is. Ze werkt in een funerarium, kickt op zombieverhalen en heeft leuke vrienden. Maar niemand in haar omgeving weet dat ze niet van deze wereld komt. Ze is half sirene en half ripper. Met haar stem kan ze de doden tot leven wekken en de levenden beïnvloeden. Die gaven gebruiken is echter niet zonder gevolgen. Haar duistere kant wil het dan overnemen en het kost haar alle moeite om deze onder controle te houden. Wanneer ze op een dag per ongeluk een dode tot leven wekt, vertelt die haar verontrustend nieuws. Een groep menselijke psychopaten zijn van plan om haar wereld, Terr, uit te buiten en het aan de allerrijksten als exclusieve vakantiebestemming te verkopen. Op Terr kan en mag namelijk alles, er zijn bijna geen regels, en er leven vreemde, fascinerende wezens. April weet dat ze haar rustige leventje vaarwel moet zeggen als ze Terr wil helpen redden. En dus gooit ze zich met frisse tegenzin in de strijd.

April had weer ongemerkt zitten neuriën, dat kwam door haar vrolijke bui, die niet vaak voorkwam. Ze wist wat de gevolgen waren, dus begon al te vloeken en niet veel later bewoog het lijk. Haar vriend Stefan Collins zou met zijn ogen gerold hebben. Deze vrouw zou vast een mooie vrouw geweest zijn toen ze nog leefde, maar nu door “rigor mortis” (lijkstijfheid) zag het er allemaal houtig uit hoe ze zich bewoog. De vrouw zegt echter iets wat de meeste mensen van April niet weten, dus wist ze gelijk dat deze vrouw niet menselijk was. Ze blijkt een Undine te zijn, een waterelement. Undines zijn trouwens hermafrodieten. April vertelde haar dat ze in het funerarium was en dat zij visagiste is. De vrouw vertelde April dat ze wist wie haar vermoord zou hebben. In de wereld waar ze vandaan kwam, kwamen geen moorden voor. De droomwereld “Terr”, waar zowel April als de Undine vandaan komen, is totaal andere dimensie, maar wel een daadwerkelijk bestaande wereld. Echter het wekken van de doden was altijd maar van tijdelijke duur, dus lang zou ze met de Undine niet meer hebben. De Undine had echter wel een verzoek, ze vroeg April om een horloge op te halen en die aan haar broer in Terr te geven. Wat April niet wist, was dat daar de ellende begon. Stefan die op de hoogte was van wat April werkelijk was en waar ze vandaan kwam, hoorde wat April van plan was en zei dat ze moest oppassen. Bij het appartement van de Undine viel het April op dat heel veel herkenbare dingen wat bij waterelementen hoorde ontbraken en dat het huis echt eng schoon was. Maar bij het zien van een foto wist ze dat het echt goed mis zat. Puur de details verraadde waar Karl was geweest. Gelukkig belde haar mysterieus telefoonvriendje David, met zijn sexy stem die de dag weer een beetje goed maakte. Ze zou die avond met Stefan naar hun vaste uitgaansplek “Buurman” gaan, maar April wilde eerst nog even langs de bar van Karl “Hole in the Wall”. De barman liet echt weinig los over Karl, dus zat er niets anders op om haar gave te gebruiken. Als ze de informatie heeft gekregen, besluiten ze om er toch nog een leuke avond van te maken en naar “Buurman” te gaan, totdat ze buiten een gruwelijke gil horen…

“Als doden dromen” is het eerste boek uit de nieuwe urban fantasy Dodenreeks van Mel Hartman, eigenlijk is het geschreven als een prequel op de Fantasiejagersreeks. Met de zeer mooie geïllustreerd cover, wekt ook de titel gelijk je nieuwsgierigheid. Het verhaal zelf is opgedeeld in korte hoofdstukken, wat echt prettig is om te lezen. En boven ieder hoofdstuk staat een quote van bekende personen, die over dromen gaat. Een verhaal waarbij de droomwereld genaamd “Terr” daadwerkelijk echt bestaat, een wereld waarin de meest wonderlijke wezens leven. April is zo’n bijzonder wezen, half ripper, half sirene en kan met haar stem doden tot leven wekken, al zit daar wel een heftig prijskaartje aan vast. Er komen herkenbare personages van zowel sprookjes als fantasie in het verhaal voor, maar ook nog vele andere bijzondere wezens. Wat ik echt bijzonder vond was dat het “Voynichmanuscript”, een bekend script wat tot nu toe nog nooit ontcijferd is, een hele belangrijke rol in dit verhaal speelt. Naast de spannende strijd om Terr te kunnen redden, helpen er ook zeer fascinerende wezens April bij deze strijd. En de humor die verschillende personages hebben, is echt hilarisch. Alleen is er één ding, je dromen beleef je vanaf nu, na het lezen van dit boek echt duidelijk anders, dus je bent gewaarschuwd.

Uitgeverij: Hamley Books
ISBN: 9789463967259
Aantal pagina’s: 306
Prijs: € 18,99

Geschreven door

Contact Info

One thought on “Dodenreeks Boek 1 – Als doden dromen – Mel Hartman

    mel hartman said:
    20 oktober 2020 at 10:44

    Bedankt voor deze mooie recensie! xxx

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.