Waarom zijn er zoveel blote mensen in de kunst? – Susie Hodge

Gepubliceerd op

blote-mensen-kunst

Waarom is er zoveel fruit?
Waarom is alles plat?
Waarom is kunst zo duur?
Waarom is alles wazig?
Waarom houden mensen zich met kunst bezig?
Dit boek stelt onverbloemde vragen over beelden kunst. Ga mee op zoek naar de antwoorden over het hoe en waarom van rotsschilderingen tot het kubisme en van de renaissance tot moderne kunst.

Wat een fantastische titel!
Of je nu een kind, puber of volwassene bent, hier wordt je toch nieuwsgierig door gemaakt?
Hoe leuk is het dan om dit boek samen met je kind te bekijken en daarna een museum te bezoeken. Jij als volwassene bent dan meteen goed voorbereid op eventuele “genante” vragen zoals “Waarom heeft die blote meneer een blaadje voor zijn piemel?”

Waarom zijn er zoveel blote mensen in de kunst? is een prachtig hardcover boek dat door de schitterende omslag meteen laat zien waar het over gaat. Op de grote pagina’s staat precies genoeg tekst om een “levensbelangrijke” vraag die op elke pagina gesteld wordt te beantwoorden en om de kunststroming op een begrijpelijke manier uit te leggen. Want leg maar eens uit wat pointillisme en wat het impressionisme is! Daarnaast helpen de speelse tekeningen van Claire Goble ook goed bij het uitleggen.
Achterin het boek staan nog een verklarende woordenlijst en een register.

In Waarom zijn er zoveel blote mensen in de kunst? is duidelijk dat zowel auteur als illustrator de denkwereld van het kind voor ogen hebben gehad.
Het boek nodigt uit om op een speelse en leuke manier beter en langer te kijken naar kunst in welke vorm dan ook. En dat geldt dan niet alleen voor de kinderen!

Binnenkort is het herfstvakantie. Ik zou zeggen: lees Waarom zijn er zoveel blote mensen in de kunst? en bezoek een museum!

Uitgeverij: Lemniscaat
ISBN: 9789047708353
Pagina’s: 96
Prijs: € 14,95

[bol_product_links block_id=”bol_57f24b3e542a1_selected-products” products=”9200000059295401″ name=”Waarom zijn er zoveel blote mensen in de kunst? – Susie Hodge” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geschreven door

Contact Info

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.