Mijn Franse Keuken – Alain Caron

Gepubliceerd op

download

Alain groeide op in Frankrijk, achter het fornuis. In Nederland leerde hij de Franse keuken nóg meer waarderen. In Mijn Franse keuken leert Alain ons hoe simpel, eenvoudig en lekker de Franse keuken kan zijn. Met weinig ingrediënten en eenvoudige bereidingen, maar met maximale smaken laat Alain in 100 recepten zien wat er allemaal mogelijk is. Van tamme konijnenboutjes met doperwtjes tot koude meloensoep, van gepocheerde kabeljauw met kokkels tot stroaardappeltjes en van duif met laurier en bosbessensaus tot crème brûlée met karamel en fleur de sel.

1472629116_2016-08-31

Alain Caron (chef-kok) is een rasechte fijnproever van Franse origine. Hij kan helemaal lyrisch worden van mooie producten en lekker eten. Alain woont al meer dan 30 jaar in Nederland en vertoont zijn kookkunsten waar de mensen maar willen.

In dit boek geeft Alain vooraf enkele tips. Hier volgen er een paar:
– altijd proeven tijdens het maken van het recept.
– met koude boter maak je je saus voller.
– eerst je oven hoger zetten dan aangegeven en gaat het gerecht in de oven
zet hem dan op de juiste temperatuur.
En zo nog meer tips die altijd handig zijn om te weten.

Het boek is verder verdeeld in voorgerechten, hoofdgerechten, bijgerechten, nagerechten en basis. De recepten zijn overzichtelijk ingedeeld en van zeer mooie en kleurrijke foto’s voorzien. Bij bepaalde gerechten geeft hij extra en leuke informatie. De ingrediënten staan links van de bereiding en alles staat duidelijk uitgelegd en er worden geen moeilijke benamingen gebruikt.

Aan het eind kan je zoeken op recepten in de receptenindex en op register, daar worden alle pagina’s weer gegeven waar bijvoorbeeld iets over een aardappel wordt gesproken in een gerecht.

9200000046267495_13

Ik ken Alain Caron van het programma BinnensteBuiten. Daar neemt hij de kijker mee naar plekken in Nederland waar bijzondere producten vandaan komen. En op deze plekken zet hij een smakelijke maaltijd in elkaar. Soms een meest simpel gerecht, maar het kan ook een culinair hoogstandje zijn. Alain Caron is zelf jurylid geweest van de kookwedstrijd Masterchef (Net 5).

Puur door de foto’s van de gerechten uit het boek, krijg je al heimwee naar Frankrijk. De mooie porseleinen schalen, de antieke borden, je snuift gewoon de Franse sfeer op. En het is jammer dat er nog geen manier is gevonden om geuren vast te leggen, want de foto van het Franse brood spreekt boekdelen. De Franse keuken proef je dus al bijna door middel van de foto’s, maar nu heb je de recepten erbij en kan je ze gewoon thuis maken.

Een boek met geen omslachtige recepten, geen rare producten waar je naar op zoek moet gaan, maar gewoon simpele heerlijke gerechten die een ieder kan maken. Een heel mooi boek voor bijvoorbeeld Sinterklaas en met een beetje mazzel heb je met kerst een gerecht wat je kunt proeven. Op bladzijde 183 staat mijn magische Franse lievelingsgerecht.

Eet smakelijk!

Uitgeverij: Carrera Culinair
ISBN: 978 90 488 2920 0
ISBN (E-book): 978 90 488 2921 7
Aantal pagina’s: 240
Prijs: 29,99

[bol_product_links block_id=”bol_5800d2fa3a639_selected-products” products=”9200000046267495″ name=”Mijn Franse Keuken – Alain Caron” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geschreven door

Contact Info

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.