Wat je niet verteld is – Sarah Morton

Gepubliceerd op

Wat je niet verteld is – Sarah Morton

Wat je niet verteld is geeft kinderen hun stem terug en toont aan wat er moet veranderen om hen onbelemmerd, gelukkig en natuurlijk te laten opgroeien. Het gaat over wat kinderen ervaren in de baarmoeder, in het gezin en in de maatschappij. Over de invloed van de kindertijd op iemands leven en de gevolgen daarvan voor de samenleving. Hoe kinderen hun persoonlijkheid ontwikkelen. Over opvoedkundige dogma’s, over stress, haast en kramp. Wat alledaagse momenten, zoals in de buggy, voor invloed hebben op een kind. Over de rol van deskundigen en zinniger manieren om mensen te helpen.

“Soms denk ik wel eens dat de kosmos het zo bedoeld heeft dat er twee mensen nodig zijn om een kind te maken, om hen te leren harmonisch en zinnig met elkaar om te gaan. Maar ook met het kind. Een drie-eenheid. Waarbij de behoeftes van alle betrokkenen vervuld worden. Onze huidige sociale en economische modellen staan daar denk ik haaks op. En pas als we onze kinderen een zinnige habitat kunnen bieden, hebben we de sleutel voor een mooiere wereld in handen. Maar dat lukt pas als we totaal eerlijk naar ons zelf durven te kijken. Alle gevoelens, gedachten, wensen onderzoeken. En inzien dat ‘schuld’ en ‘taboe’ onzinbegrippen zijn. En dat er een veel mooiere wereld haalbaar is. Sarah’s boek neemt je mee op die tocht…” Iwanjka Geerdink.

Wat je niet verteld is laat je dieper nadenken over het opvoeden van je kind. Niet op een alledaagse manier en dat is even wennen. Echter, als je even op weg bent in het boek kom je toch dingen tegen waar je onbewust over gaat nadenken. Want wat voor invloed heeft je eigen opvoeding op de opvoeding van je kind? Soms zijn dingen zo vanzelfsprekend dat je er niet bij stil staat, maar ga je er dieper over na denken dan kom je wellicht tot de conclusie dat je dingen anders aan zou willen pakken. Verder geeft Wat je niet verteld is aan hoe belangrijk de kindertijd is. De tijd waarin de basis wordt gelegd voor het volwassen leven. Het begint allemaal bij het allereerste begin, vanaf dat je kindje nog veilig in de baarmoeder zit.

De schrijfster heeft dit boek vanuit haar eigen ervaringen geschreven en dat kun je soms merken. Aan de andere kant is dit wel het verhaal van iemand die weet waarover ze praat, juist door haar ervaringen. Dat maakt Wat je niet verteld is tot een uniek boek. Maar ook een praktisch boek, want voor jezelf kun je er zeker enkele tips uit halen. In deze tijd is het leven snel en vlug, vaak zijn onze kinderen daar de dupe van. Wat je niet verteld is laat je stilstaan bij je kinderen en de dingen die belangrijk zijn.

Deze versie van Wat je niet verteld is, is een volledig herziene heruitgave. De tekst van de eerste uitgave is volledig geredigeerd door auteur en redacteur Gerbrand Muller.

Uitgeverij: Deniesa
ISBN: 9789081577502
Prijs: € 19,95

[bol_product_links block_id=”bol_568f786622abe_selected-products” products=”9200000008441535″ name=”Wat je niet verteld is – Sarah Morton” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geschreven door

Contact Info

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.