Buitenspel – Margje Woodrow

Gepubliceerd op

Nynke en Jimmy gaan met hun voetbalteams op trainingsweekend. De pranks zijn voorbereid. Er wordt van alles meegesmokkeld in de tassen. Maar tijdens de eerste nacht gaat het gruwelijk mis: in het bos vindt Jimmy het dode lichaam van zijn vriend Mattias. De politie tast in het duister.
Dan blijkt ook Soraya, Nynkes vriendin, spoorloos. Waar is ze? Volgen er nog meer slachtoffers?
Nynke en Jimmy ontdekken dat niet iedereen de waarheid spreekt. Was de teamspirit wel zo goed? Kunnen ze elkaar eigenlijk wel vertrouwen?

Nynke heeft het niet makkelijk thuis, haar ouders hebben het niet meer zo leuk samen en dat ontwricht het hele gezin, dus wanneer Nynke en Jimmy op trainingsweekend met hun voetbal club gaan, voelt Nynke zich even heerlijk bevrijd van alle ellende. Maar tijdens de eerste avond van het weekend gaat het al meteen helemaal mis. Ze gaan voor een spel het bos in, in groepjes, maar wanneer Jimmy zijn vriend Matthias vindt, zijn de lol en pesterijtjes al snel over, net als het weekend dat te gek had moeten worden. Wanneer dan ook nog Nynke haar vriendin Soraya vermist blijkt, is het ‘feest’ compleet. Niemand mag meer naar buiten omdat er niet duidelijk is wie verantwoordelijk is voor alles en dat levert wrijving op tussen alle voetballers. Wanneer de jongeren weer thuis zijn, wordt een deel van de spelers toegevoegd aan een snapchat groep genaamd ‘sick-shit’ en wat ze daarin te zien krijgen, hadden ze nooit meer willen zien. Wie doet dit en vooral, waarom?

De cover springt echt van de plank door de kleur en dat de titel niet alleen duidt op het voetbal aspect vind ik ook super tof gedaan. Het verhaal gaat super snel want de kracht ligt niet zo zeer in wat er allemaal gebeurd in het begin, maar in de ontrafeling/ ontknoping van alles, en die ontknoping is echt killing’. Iedereen verdenkt iedereen en dat is lastig wanneer er ook nog een beetje liefde tussendoor komt. Jimmy en Nynke zijn de grote lijnen in dit verhaal maar ook de andere personages worden super tof en goed uitgeschreven, iedereen neemt zijn plek op de juiste manier in. De werkelijke rode draad in het verhaal is best heftig maar word op zo’n manier neergezet dat het niet overdreven ‘in your face’ is en daardoor ook als een verrassing zou kúnnen komen voor de onoplettende lezer, er worden hier en daar natuurlijk kleine hintjes gegeven en ja als je daarover heen leest of het niet snapt is het een grote verrassing. Ik had twee verdachten in mijn hoofd en die waren het dus gewoon niet hahaha, ik blijf het knap vinden als schrijvers dat kunnen. Wat ook onwijs tof gedaan is, is de karakter aanduiding van de hoofdstukken, wie zijn hoofdstuk het is, wat of hoe ga ik natuurlijk niet verklappen dat mag je zelf bekijken. Echt een super snel spannend verhaal met een killing nasleep. Hier is niks ‘buitenspels’ aan hoor, deze zit middenin het goal, volop genieten, maar helaas met goede boeken, wel veel te snel uit.

uitgeverij: Fontein
ISBN: 9789026147807
Pagina’s: 232
Prijs: € 14,99

[bol_product_links block_id=”bol_5ce7dbffe9808_selected-products” products=”9200000102508428,9200000102549003″ name=”Buitenspel” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geschreven door

Contact Info

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.