De kronieken van fantasia – deel 2: De betoverde poort – Geronimo Stilton

Gepubliceerd op

1001004010953475

De tocht gaat verder om ook de andere rijken te bevrijden van de zwarte heks en haar kwade gevolg. Nu het bossenrijk is herovert moeten ze door naar het volgende verloren rijk en dat word het ijskoude en onbegaanbare rijk van de smidsdwergen, het beitelgebergte. Gelukkig staat Saturno er niet alleen voor, in het eerste deel zijn Stellarius en Spica naar het rijk van de boselfen gekomen om te helpen en ook Robinia voegt zich bij de groep om verder te reizen omdat ze dat als haar plicht ziet. Het zijn allemaal goede vrienden geworden ondanks hun totaal verschillende karakters en ze vertrouwen elkaar honderd procent. Wanneer de dwerg Diamantus en zijn hermelijn Knager ontmoeten en zijn verhaal aanhoren word ze verteld dat de zwarte koningin en ontzettend gevaarlijk wapen heeft laten smeden, namelijk een scepter die nachtmerries veroorzaakt en iemands geest kan beïnvloeden. Ook deze moeten ze dus zien te vernietigen, wéér een gevaarlijke missie erbij op hun toch al zo gevaarlijke oorspronkelijke missie van rijken redden van de zwarte koningin genaamd Strega. Wanneer er een vergadering belegd word tussen de dwergen en elfen komen ze achter een nog veel groter probleem, ze moeten door de poort waarvan de sluitsteen in handen is van de bloeddorstige. Of het ze allemaal gaat lukken zul je allemaal lezen in dit tweede deel van een pracht serie. De gevaren kijken steeds groter te worden, de vijanden steeds gevaarlijker en de missie moeilijker maar ze zijn niet van plan op te geven. 

Weer een ontzettend spannend deel van de kronieken van fantasia. Ook in dit deel wordt het verhaal bijgestaan met schitterende tekeningen en ook de cover is weer zorgvuldig gekozen.
Wat mooi is in dit deel is dat ze in eerste instantie met veel wantrouwen worden ontvangen. Maar gaandeweg ontdekken de dwergen wie ze echt zijn en dan ontstaan er bijzondere vriendschappen en bondgenootschappen. Ook komt in dit deel weer ‘de jager’ voor waarvan niet precies word verteld wie het is maar die wel aan de goede kant staat ook al denken ze soms van niet wat weer een spannend element toevoegt.

De verhalen zijn stuk voor stuk erg spannend en nemen je mee op de gevaarlijke reis die de vrienden maken. In elk nieuw deel verschijnen weer nieuwe uitdagingen en monsters om hun reis te bemoeilijken en voel je met ze mee doordat de schrijfwijze zo uitdagend en mooi is, geen moeilijke woorden geen lastige zinnen gewoon ontzettend leuk, vlot, mooi en beeldend geschreven.

Uitgeverij: De wakkere muis
ISBN: 978-90-859-2145-5
Pagina’s: 384
Prijs: € 17,95

Geschreven door

Contact Info

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.