De kronieken van fantasia – Deel vier: De ring van licht – Geronimo Stilton

Gepubliceerd op

5

De missie van de jonge elf Saturno was bijna volbracht. Op de rug van zijn trouwe draak kwam hij aan in het duistere en onherbergzame rijk van de heksen, waar hij werd herenigd met zijn vrienden Regulus, Robinia, de tovenaar Stellarius en de mysterieuze Ridder. Maar er wachtte hem ook een vreselijke verrassing: Spica was ontvoerd en naar het kasteel van de Zwarte Koningin gebracht. Om haar te bevrijden en de Zwarte Koningin te verslaan, moest Saturno de meest afgelegen en onveilige kamer van het kasteel betreden, waar hem duizenden gevaren wachtten. Maar het kasteel herbergde geheimen waarvan zelfs de Zwarte Koningin zich niet bewust was, en terwijl Saturno door het oeroude gebouw dwaalde, werd hij door ontelbare ogen in de gaten gehouden… 

De hele vrienden groep is uit elkaar gerukt, Saturno bleef achter in het Orkenrijk samen met de woeste draak Halvestaart toen de rest door de poort naar het heksenrijk ging, Stellarius kwam wel in het heksenrijk terecht maar niet bij de anderen en bleef samen met Zwafeltje en Spranka maar niet en Spica, Regulus en Robinia waren al gevangen genomen nog vóór ze door de poort naar het heksenrijk gingen en worden nu als slaaf aan de heksen koningin Strega overhandigd. Iedereen vraagt zich af hoe het nu verder moet aangezien de laatste beelden die ze van elkaar hebben niet al te best waren, iedereen was in gevecht, gebonden en Saturno was ook nog eens alle spullen kwijt die de overwinning konden bewerkstelligen toen ze door de Orken gevangen werden genomen, dus hoe nu verder? Niemand kan er zich een voorstelling van maken naar iedereen denkt stiekem hetzelfde; ‘Saturno zal er wel wat op verzinnen en overwinnen en anders zijn we verloren’ maar kan Saturno dit wel in zijn eentje aan? Wanneer de reis leidt tot in het paleis van Strega wordt het pas echt gevaarlijk, want door de krachten die Strega heeft door haar scepter word alles en iedereen beïnvloed. De slaven worden bevrijd en vormen de opstand tegen Strega. Iedereen heeft een eigen missie in deze strijd en alle missies op zich vormen de grootste en belangrijkste strijd ooit geleverd.
In dit deel besluit Stilton het verhaal over fantasia en de verloren, en ondertussen geredde, rijken die moesten strijden tegen de kwaadaardige zwarte koningin Strega. Het zal een gemis zijn deze avonturen achter je te laten want per deel werd de spanning gigantisch opgebouwd en vóelde je het gevaar dreigend dichterbij komen. Het is zo pakkend vlot maar vooral mooi geschreven dat de elfen je in hun macht houden, gelukkig op de goede manier en niet op de slechte manier zoals die van Strega. En mooi besluit met wederom schitterende tekeningen en mooie cover die je laten zíén wat je leest en de beleving compleet maken.

Uitgeverij: De wakkere muis
ISBN: 978-90-859-2182-0
Pagina’s: 400
Prijs: € 17,95

Geschreven door

Contact Info

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.