Eilandgekte – Elle Lepoutre

Gepubliceerd op


Kun je gekte genezen? Keila gaat het proberen in dit bizarre boek over treinconducteur Blauwe Man die na een ongeluk volledig de kluts kwijt is. Natuurlijk krijgt Keila hulp van haar beste vriend Jon. Wat is de oplossing? Verhalen voorlezen, zoals de Vorstin van het eiland zegt? Een machine maken die de hersenen van Blauwe Man kan opmeten? Naar de zebra luisteren?

Eilandgekte is het derde deel in de serie over Keila die op het zwevende eiland woont. In dit boek draait het allemaal om de Blauwe Man. Hij is de conducteur van de zweeftrein en wanneer hij bezig is aan de kabels van een nieuwe halte gebeurt er een ongeluk. De Blauwe Man valt van de trap en is volledig de kluts kwijt. Keila en haar vriend Jon besluiten om de vorstin om hulp te vragen: wat kunnen ze doen zodat de Blauwe man weer beter zal worden? Daarop heeft de vorstin een duidelijk antwoord; verhalen vertellen! Deze verhalen zal Keila kunnen vinden bij haar moeder, zij heeft de zeven verhalen van de eilandbewoners. Keila weet de verhalen te vinden en gaandeweg het avontuur met Jon vertelt ze elke keer een ander verhaal aan de blauw Man. Zullen deze verhalen helpen om de Blauw Man weer zichzelf te laten zijn? En wat moeten Keila en Jon met alle adviezen die ze krijgen van allerlei aparte figuren die ze onderweg tegenkomen?

Hoewel dit het derde deel van een serie is kun je Eilandgekte ook prima los lezen. Door de raamvertelling is dit deel wat anders dan zijn voorgangers. Door het ‘basisverhaal’ zijn zeven korte verhalen geweven; het avontuur wat Keila met Jon beleeft en daarnaast de zeven verhalen van de eilandbewoners. Een bijzondere schrijfwijze, je leest als het ware van verhaal naar verhaal, geleid door een verhaal. Het boek begint met een inleiding, wie is wie, waar wonen ze en wat zijn de belangrijkste punten die je moet weten. Hierdoor is dit deel prima los van de andere delen te lezen, maar uiteraard is het leuker om de complete serie te lezen. De verhalen van Keila zijn spannend en spreken tot de verbeelding. Ontzettend leuk om te kinderen zelf te laten lezen, maar zeker ook geschikt als voorleesverhaal. De vormgeving is, evenals bij de vorige delen, prachtig met een harde cover een leeslint. Samen met de prachtige illustraties van diverse illustrators is Eilandgekte een bijzonder en mooi leesboek voor kinderen vanaf een jaar of acht.

Uitgeverij: Leli
ISBN: 9789081825054
144 pagina’s
Prijs: € 16,95

[bol_product_links block_id=”bol_5cff5bd15f8f3_selected-products” products=”9200000109345394″ name=”Eilandgekte – Elle Lepoutre” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geschreven door

Contact Info

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.