Mijn dikke Vette Zombie Goudvis 3 – Mo O’Hara

Gepubliceerd op

Er gebeuren vreemde dingen in de bossen waar Tom en zijn beste vriend Pradeep samen met Frankie naartoe gaan om te kamperen. Kan het dat het geheimzinnige beest waarover gesproken wordt, écht bestaat?

Later is er iets geks aan de hand met Toms broer Mark. Hij is opeens… aardig?! Ondertussen verdwijnen er in de stad allemaal paranormale dieren (onder andere een teleporterende schildpad, een bijna onzichtbare poedel en een vampierkitten). Tom en Pradeep moeten uitzoeken wat er aan de hand is, voordat Frankie ook verdwijnt.

Tom, Pradeep en Zombiegoudvis Frankie gingen dit weekend mee op een kampeertripje. Tom was al tig keer door zijn te lange veters in de modder belandt, maar toen zijn Kwaadaardige-Professor-Broer Mark hem ook nog eens een uitbrander gaf, wenste hij dat hij nooit was meegegaan met dit kampeertripje. Pradeep vroeg aan Tom waarom hij Frankie had meegenomen, bleek iets met de combinatie van een grote-schoonmaak, Frankie-in-een-ZombieGoudvis-verandering en zijn moeder te maken hebben. Terwijl ze verder lopen naar hun plek van bestemming, hoort Tom, die op dat moment net een mug zo groot als een pterodactylus probeerde dood te slaan, een geritsel. Frankies ogen lichte gelijk groen op. Gillend rende ze zo snel mogelijk weer terug naar de groep. Er kwam een helikopter aan en zonder enige zekering gleed “Freek Flink” naar beneden, met de melding: “Het avontuur begint nu!” Bij het kampvuur later die avond vertelde Freek natuurlijk over al zijn avontuurlijke verhalen, maar toen ze hem vroegen of het Beest van de Buswijckse Bossen echt bestond, zei hij dat dat onzin was. Tom en Pradeep vroegen zich af waarom Mark met dit tripje was meegegaan, dit was helemaal niets voor hem. Toen iedereen werd verzocht om te gaan slapen, besloten zij Mark zijn tent te controleren. Mark was er niet, maar de spullen die ze in zijn tent zagen, voorspelde niet veel goeds. Na weer dat vreemde geritsel besloten ze snel terug te gaan naar hun tent. Toen ze hun tent inkeken zagen ze dat deze helemaal overhoop was gehaald en dat hun snackvoorraad voorledig was opgepeuzeld. Wat was hier toch allemaal aan de hand? De volgende dag kwam ook “Willem Wild” per helikopter naar hun toe. Tom en Pradeep hoorden van meerdere mensen dat ook zij vreemde dingen hadden gezien of gehoord. Terwijl iedereen ging eten, bleven Tom en Pradeep achter een tent staan en luisterde stiekem twee gesprekken af, bij dat laatste gesprek kregen ze echt de kwaadaardige-professor-bibberitus. Dit kon niet waar zijn. En dan is er ineens een enorme schreeuw! Bleek dat Mark op de grond lag en was aangevallen door een beest. Dat Wild kamperen begon steeds spannender te worden…

Dit derde deel bevat net als het tweede deel, twee gloednieuwe, knotsgekke verhalen over Frankie de ZombieGoudvis. Het eerste verhaal heet: “Frankie wordt wild” en de tweede: “De wraak van de paranormale huisdieren”. Naast de geweldige cover zijn er ook weer de schitterende illustraties. Marek Jagucki is de illustrator, maar voor de Nederlandse versie heeft Marieke Oele (omslag en binnenwerk) de aanpassingen uitgevoerd. Net als in de voorgaande delen staat ook in dit deel weer linksonderin de onwijs gave “flip”-illustratie van Frankie. Frankie gaat dit keer mee op een kampeertripje, maar met de combi Kwaadaardige-Professor-Broer Mark weet je al, dat dat totaal anders gaat aflopen dan gepland. Met twee natuurhelden Freek Flink en Willem Wild als gidsen, beleven ze wel een heel raar avontuur. Maar met ZombieGoudvis Frankie in hun buurt proberen ze ook dit bizarre avontuur heelhuids (ok met iets van lichtelijk verbazing dit keer dat wel) op te lossen. Het tweede verhaal heeft met een “zeer vriendelijke” Mark en vreemdsoortige dieren, die ontvoerd/vermist zijn, te maken. Tom en Pradeep moeten wederom weer flink aan de slag. Maar ze worden dit keer wel geholpen door Megaslimme Meid, Mark (ja heel bizar, maar als je het verhaal leest, snap je de reden waarom) en Sami. Naast hun heldhaftige acties, waarin Frankie natuurlijk altijd het meeste uitblinkt, zijn beide avonturen super spannend, maar met hun hilarische oplossingen ook heel erg komisch. Deze serie van de Zombiegoudvis is perfect om zelf te lezen (leeftijd 8+), maar kan ook prima worden voorgelezen. Ik ben nu al nieuwsgierig naar wat Frankie allemaal in het volgende deel gaat meemaken?

Uitgeverij: Moon
ISBN: 9789048863136
Aantal pagina’s: 194
Prijs: € 16,99

Geschreven door

Contact Info

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.