Evi en Eenhoorn 2 – Eenhoorn op rolletjes – Dana Simpson

Gepubliceerd op


Eenhoorn op rolletjes is het tweede deel in de hilarische graphicnovel-serie Evi en eenhoorn van Dana Simpson. Volledig in kleur, voor meisjes met humor vanaf 8 jaar.

Evi is nog steeds beste vrienden met eenhoorn. En dus zorgt eenhoorn dat alles in Evi’s leven op rolletjes loopt, zoals alleen een eenhoorn dat kan. Met humor.
Dit is de vriendschap waar iedereen over wil lezen. Basisschoolproblemen en de worsteling om jezelf te zijn, maar dan vermengd met narcisme (eenhoorn) en sarcasme (Evi). Deze serie is smullen voor heel veel leeftijden.

Een hilarisch boek vol geweldig illustraties van Evi en Eenhoorn. De omslag is onwijs tof in die paarse kleur met Evi en Eenhoorn die natuurlijk schitteren op de cover, en de titel is in glitter, hoe tof is dat dan, echt superleuk. Het zijn allemaal korte sketches die wel een ‘soort van’ verhaal vormen, de korte sketches horen wel bij elkaar maar het is geen echt verhaal om echt te lezen zeg maar. Er komen allerlei dingen ter sprake tussen Evi en Eenhoorn die een jonge meid in het dagelijkse leven ook zou kunnen denken, willen of doen en dat maakt het extra grappig, juist omdat het zo herkenbaar is. Bijvoorbeeld niet naar school willen of juist wel maar niet kunnen. De communicatie tussen Evi en Eenhoorn is supergrappig, en vooral omdat de humor zo droog is, en misschien zelfs onbedoeld grappig is, lig ik elke keer weer in een deuk. Wat dit deel ook erg schattig maak, is dat Evi iets liefs wil doen voor Eenhoorn omdat ze haar beste vriendin is, en dat maakt dit boek niet allen maar grappig maar ook heel liefdevol.  Achterin het boek staan leuke tips en truckjes van Dana Simpson om Evi en Eenhoorn te tekenen met al hun verschillende gezichtsuitdrukkingen (wat echt té grappig is om te doen en te zien), ook leert ze je Eenhoorn koekjes bakken en een Eenhoorn hoofd vouwen, echt heel leuk om samen met de kinderen (of natuurlijk zelf) te doen. Ik ben benieuwd hoe ontzettend grappig, leuk en lief deel3 zal gaan worden.

Uitgeverij: De Fontein
ISBN: 9789026152160
Pagina’s: 220
Prijs: € 10,-

Geschreven door

Contact Info

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.