I’ll wear it until I’m dead – Myung-il Song

Gepubliceerd op

   

Myung-il Song is een Zuid-Koreaanse mode- en kunstverzamelaar en tevens de oprichter van de legendarische mode-, kunst- en interieur concept winkel ‘SONG’ in Wenen. De afgelopen 21 jaar legde ze een onuitgegeven modecollectie aan en haar winkel – die edgy design en opkomende kunstenaars combineerde – werd al snel het populairste platform voor avant-garde mode en kunst in de stad. Song combineert persoonlijkheid met exclusiviteit; variatie met een individuele aanpak.

De collectie kent unieke stukken van Dirk Van Saene, Martin Margiela, Walter Van Beirendonck, Dries Van Noten, Bernhard Willhelm, Stephen Jones, Kei Ninomiya, Paul Harnden Shoemakers en Balenciaga. Elk stuk of deelcollectie werd opnieuw gefotografeerd door internationaal bekende modefotografen Ronald Stoops, Maria Ziegelböck en Dan Hawkins en worden hier voor het eerst samen gepubliceerd in een verrassende vormgeving.

Het boek zelf is een creatieve samenwerking tussen ontwerper en kunstenaar Dirk Van Saene (1 van de Antwerpse 6), gelauwerd modevisagiste Inge Grognard, modefotograaf Ronald Stoops en grafisch ontwerper Paul Boudens.

Dit schitterende en meest bijzondere boek “I’ll wear it until I’m dead” geeft je een ultieme inkijk in de exclusieve en avant-gardistische garderobe van Myung-il Song.

 

 

 

 

 

In dit boek staan de collecties van Myung-il Song uit haar SONG-modearchieven, die opnieuw zijn vastgelegd om aan de buitenwereld te tonen. Tussen alle schitterende foto’s staan ook interviews met Dries Van Noten en Kaat Debo en ook exclusieve gesprekken van Dirk Van Saene, Myung-il Song en Dominique Nzeyimana. Zo heeft ze van een aantal designers bijzondere stukken weten te verzamelen met namen zoals: Dirk Van Saene, Martin Margiela, Walter Van Beirendonck, Dries Van Noten, Bernhard Willhelm, Stephen Jones, Kei Ninomiya, Paul Harnden Shoemakers en Balenciaga.

De unieke stukken zijn opnieuw voor dit boek op een exclusieve wijze gefotografeerd en daarbij is de hulp van grafisch ontwerper Paul Boudens; make-up artist Inge Grognard; modefotograaf Ronald Stoop, Maria Ziegelböck en Dan Hawkins ingeroepen

De titel voor dit bijzondere boek is ontstaan uit één specifieke vraag, die na uren en uren van verschillende vragen op Myung-il Song waren afgevuurd. In het antwoord wat ze geeft, zit haar geduld en gevoel wat ze op dat moment heeft. De vraag die gesteld werd was: “Will you ever sell your archive?” en haar antwoord daar op is: “No! I’ll wear it until I’m dead!”

De foto’s zijn in een bepaalde pose genomen, die het model moest aannemen voor de fotograaf, of is net dat ene momentopname, waarbij het lichtval perfect is, of dat de kleur er precies uitspringt. Er zijn gekleurde foto’s, zwart-wit foto’s, oude foto’s, bewerkte foto’s. Hierin staan echt unieke afbeeldingen, waarin de kleding of accessoires het beste tot zijn recht komen. Iedere foto is exclusief en vertelt zijn eigen verhaal. De kleding en accessoires zijn zo variërend, bij ieder stuk zie je zodra je er dieper naar gaat kijken steeds meer en meer. Details worden zichtbaarder in bijvoorbeeld hoe bepaalde stukken zijn gemaakt of welke materialen er zijn gebruikt.

Het is ook bizar om te lezen dat kledingstukken van designers voor fotoshoots, niet geretourneerd worden, beschadigd raken, of domweg achtergehouden worden voor privégebruik. Designers zijn ook daarom niet echt happig op uitlenen van kledingstukken uit hun collectie.

Naast kleding die Myung-il Song in de 21 jaar verzameld heeft, staan er ook schoenen en hoedjes in dit boek. Myung-il Song geeft ook foto’s weer van haar persoonlijke eenentwintig dingen die zij intrigerend vindt, in haar woorden: “People, objects, words and events that made me smile”.

Dit bijzondere boek zal zeker in de fashion wereld een hoog aanzien hebben, maar ook voor de beginnende modeontwerper of kunstenaars is dit boek inspirerend en zeker ook voor de beginnende fotografen zal dit boek genoeg nieuwe ideeën kunnen geven. Kortom dit boek zal voor vele een “Must Have” zijn. De veelzijdigheid in de verschillende designers die Myung-il Song als de meest iconische verzamelaarster in 21 jaar bij elkaar heeft verzameld is fenomenaal.

Hierbij geef ik nog een You Tube filmpje met een kleine inzage in dit unieke boek:

Uitgeverij: Lannoo
ISBN: 9789401468077
Aantal pagina’s: 352
Prijs: € 69,00

Geschreven door

Contact Info

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.