Over haar lijk – Sarah Pinborough

Gepubliceerd op

IETS OUDS
Marcie’s affaire met Jason Maddox sleurde haar midden in de wereld van de gegoede klasse. Oud geld, oude vriendjes, oude geheimen. Marcie is deze wereld misschien wel in getrouwd, maar ze zal er nooit echt toe behoren.

IETS NIEUWS
Dan komt Jasons compagnon terug van een reis naar Londen, met een nieuwe echtgenote. Jong, aantrekkelijk, roekeloos… Iedereen raakt in de ban van Keisha. Ook Jason.

IETS DAT JE NOOIT ONGEDAAN KUNT MAKEN
Sommige mensen zouden een moord plegen voor het leven dat Marcie leidt. Hoe ver is ze zelf bereid te gaan om het te behouden?

William Radford IV eerste vrouw is nog maar net overleden, of hij heeft nummer twee al aan de haak geslagen. Ze schelen veertig jaar en natuurlijk weet iedereen dat geld hierin een grote hoofdrol heeft gespeeld. Elizabeth vertelde Marcie dat ze Keisha heet. Marcie was de andere tweede echtgenote en nu met Keisha’s komst was zij niet langer meer de jongere. Toch vond ze het fijn dat er eindelijk weer jong bloed in het oudere gezelschap terecht was gekomen, dat fleurde hopelijk de boel weer een beetje op. Maar als haar man Jason zich voorstelt aan Keisha, ziet ze de wellust in zijn ogen. De wellust die hij vroeger bij haar had en dat stak haar. De gedachte “eens een bedrieger, altijd een bedrieger” kwam weer naar boven. Toen ze later die avond in bed lagen, wist ze dat hij aan haar dacht. De jaloezie speelt op en ineens twijfelt ze aan het hele leven wat ze nu leidt, was dit het? Jason wilde nageslacht, maar Marcie dacht daar totaal anders over en had de pil ergens in haar make up koffertje verstopt. Ze waren voor de lunch uitgenodigd op de jacht bij Iris en Noah. En tot ergernis van Marcie, was het Jason die in zijn ondergoed Keisha achterna gedoken in het water. Thuis verzamelt ze alle moed bij elkaar en stelt ze hem de vraag. Jason ontkent alles en zegt dat Keisha juist verfrissend is. Ondanks zijn liefdesvolle kus slaapt ze die nacht slecht. De gaarkeuken, waar ze af en toe hielp, herinnerde haar eraan dat het leven in één oogwenk kon veranderen, van rijkdom naar het op straat leven. Ze moest zich niet zo druk maken en besloot Jason te verrassen met een lunch. Alleen was Jason niet op kantoor en al snel hoort ze van Elizabeth dat hij met William en Keisha is gaan lunchen. Ze vertelt ook, dat zij ook uitgenodigd was, maar dat Jason zei dat ze niet kon. Het werd rood voor de ogen van Marcia, wat dachten ze wel niet. Die Keisha is foute boel. Als ze bij thuiskomst heftig de liefde bedrijven, zijn haar zorgen weer voor even aan de kant, maar dat duurde niet lang. Jason wilde dat ze vriendinnen werd met Keisha, om zo de druk op te voeren dat William zou stoppen met werken en hij de teugels in handen zou krijgen van het bedrijf. Elizabeth had een etentje voor de twee vrouwen geregeld en daarin liep het gelijk al hart tegen hart. Maar Marcia besloot om voor nu het spelletje mee te spelen…

Het verhaal wat zich afspeelt in de “High society”, geeft deze schitterende cover in één klap weer, de glamour, het aanzien en zodra je het verhaal gelezen hebt, spreekt de cover naar mijn idee nog meer. Sarah neemt je mee naar het leven van de welgestelde, waarin de eerste vrouw wordt vervangen door nummer twee, die meestal veelste jong is. Een wereld waar hartelijkheid en medeleven gezichtsbedrog zijn, er schuilt meer verwijt, jaloezie en geheimen achter. Geheimen waarvan ze allemaal hopen dat ze nooit aan het daglicht komen. In het begin van het verhaal misleidt Sarah je al gelijk, want de gedachtegang die een ieder heeft, geeft zij zo’n andere wending dat je eindigt in verbazing. De lust geeft in eerste instantie een boost in de zelfverzekerdheid bij bepaalde personages, maar ze zeggen niet voor niets: “eens een bedrieger altijd een bedrieger”. Sarah laat je haarfijn zien hoe mannen over vrouwen denken en andersom. Er zit ook een vleug voodoo/kwade juju in, die een iedere zijn eigen angsten doen laten vergroten. Je komt er al snel achter dat iedereen in dit verhaal een masker draagt en dat er achter dat masker misschien nog een masker kan zitten. Sarah weet je vast te houden in het verhaal waar luxe en armoede dichter bij elkaar zit dan je denkt. Als je eenmaal geproefd hebt van de luxe, wil je niet meer terug. Tenzij je een prijs betaalt. Maar welke prijs dat is, geeft Sarah pas aan het eind vrij…

Uitgeverij: The House of Books
ISBN: 9789044359107
Aantal pagina’s: 400
Prijs: € 22,99

Geschreven door

Contact Info

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.