Fantasia 14 – Terug in de tijd – Geronimo Stilton

Gepubliceerd op

Een duistere mist omhult Muizeneiland en in de verte klinkt een treurige melodie, gespeeld door wel duizend violen. Heksenviolen!
Help! Wat is er aan de poot? De Magische Sluier tussen de Werkelijke Wereld en Fantasia is gescheurd en nu kunnen de heksen zomaar vanuit hun rijk naar Muizeneiland reizen! Daar moet rattenrap een stokje voor gestoken worden en wel door de knager die al deze ellende heeft veroorzaakt… Geronimo Stilton!

Met 3D-bril, 4 geuren, een gratis horloge en een gi-ga-gave drakenposter op de achterkant van het omslag!

Wanneer blijkt dat Geronimo niet goed op de Gevleugelden Ring heeft gepast en deze wordt gebruikt in een duister plan waardoor koningin Florina de troon moet opgeven, moet hij ingrijpen. Dit is niet alleen het enige probleem, want er is een scheur ontstaan in de Magische Sluier die tussen de werelden zit.
Geronimo zal moeten bewijzen dat hij niet Knager Niemand is, maar de Ridder zonder Vrees of Blaam, door de ring terug te halen en de scheur in de Magische Sluier te dichten … en dit alles in één maanmaand! Hij zal hulp moeten vragen aan de leden van het Geheime Genootschap; Randolf de Lumineuze, de Wijze Salamander en Reveria. Deze bevinden zich in Lumineus, maar dit koninkrijk is niet makkelijk te betreden. Vermomd als appelboom moet hij tijdens een lange en zware tocht de Groene Poort zien te vinden en de Twaalf Groene Wachters ervan overtuigen hem toe te laten in het verborgen Lumineus.
Eenmaal in het kasteel Luminox krijgt hij Randolf de Lumineuze zover om hem te helpen, maar hierbij heeft hij al wel veel tijd verloren. Zal hij op tijd de Wijze Salamander en Reveria bereiken, voordat Evilina een verschrikkelijke veldslag begint?

Terwijl Geronimo bezig is met de belangrijkste queeste van zijn leven, probeert Prins Hermelinus van de Hooghartigen samen met zijn zus Prinses Hermonica de troon over te nemen van Florina. Alle hoop is gevestigd op Geronimo Stilton…

Dit spannende verhaal wordt onderbroken door leuke spelletjes, moppen, liedjes, recepten en zoekplaten en geweldige illustraties. De illustraties zijn echt telkens weer indrukwekkend, met hun kleurgebruik en mysterieuze personages en omgevingen. Het feit dat je bij sommige illustraties een 3D-bril op moet zetten, verhoogt alleen maar het leesplezier. De omslag is ook erg mooi als je hem omkeert; aan de andere kant is een kleine poster afgebeeld die je kind in zijn kamer kan ophangen. Dat je een leuk horloge bij dit boek krijgt is natuurlijk gi-ga-gigantisch-gaaf!

Wanneer je alweer het veertiende deel van de Fantasia reeks in je handen hebt ben je als eerste onder de indruk van het formaat van dit boek, vervolgens door de prachtige goud met blauwe schitterende cover.
Ik vind wel dat Geronimo enorm hard wordt aangepakt, zelfs gepest, omdat hij de ring is kwijtgeraakt. Alsof de personages plotseling zijn vergeten hoe vaak hij hen geholpen heeft.

Nieuwe en bekende personages, een geweldige veldslag met de omvang van The Lord Of The Rings en een dappere muis die zichzelf wederom weet te bewijzen. Dit boek bevat weer eens alles wat we willen van de Fantasia boeken!
De magie van de Fantasia reeks zit hem niet alleen in het lange spannende verhalen waarin allerlei avonturen worden beleefd, maar ook in de geurpagina’s en de 3D-prenten, die zoveel meer dimensie aan het lezen toevoegen.

Nadat je deze enorme dikke pil uit hebt gelezen kan je aan de slag met 83 pagina’s vol spelletjes en opdrachten, die je een volleerd tovenaar zullen maken. Leer het fantastisch schrift, alles over toveren, onzichtbaar schrift, magische voorwerpen en zelfs magische recepten te maken. Wanneer je zelf helemaal geïnspireerd bent door de magie uit dit boek, heb je zelf ook twee pagina’s schrijfruimte voor het opschrijven van je toverspreuken. Kortom; je bent nog lang niet uitgeleerd in de wereld van magie.

Fantasia 14 is geschikt voor kinderen van 7 – 9 jaar.

Uitgeverij: De Wakkere Muis
ISBN: 978-90-8592-530-9
Pagina’s: 667
Prijs: €36,50

[bol_product_links block_id=”bol_5de0ed2c7b0c5_selected-products” products=”9200000114277602″ name=”Fantasia 14 – Terug in de tijd – Geronimo Stilton” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geschreven door

Contact Info

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.