Heksen van fantasia Deel 5: De heks van stof en as – Thea Stilton

Gepubliceerd op

3656-134x188-uniform

De koninklijke familie doet haar uiterste best om de gevangen prinses Samah te bevrijden uit het kasteel van de heksen. Het probleem is echter dat niemand de exacte locatie weet. De enige manier om erachter te komen waar kasteel Obscuur staat, is door de Zilveren Eenhoorns om hulp te vragen. En daarvoor dient een magisch lied gezongen te worden waarvan de tekst alleen te vinden is in het Heksenboek. Al snel is het boek gevonden maar alle bladzijden blijken blanco te zijn, de inkt is verdwenen! Om de tekst weer leesbaar te maken, zullen ze een vreselijke tocht moeten maken. Een gevaarlijke reis over de Zwarte Rivier en door het Land der Leegte. En al komen ze daar doorheen, hoe komen ze kasteel Obscuur dan ongezien binnen?

Dit keer krijgen we te maken met de koppige Cinderia, de heks van stof en as. Deze nare dame is de heerseres van de wind die alle stof doet opwaaien en met de spreuk van as je compleet weet te desoriënteren. De verwoesting van Tempestia is overal nog goed te zien en dat doet iedereen pijn. Maar ze zetten de schouders eronder en gaan door, helaas met de wetenschap dat er nog twee heksen over zijn die hoogstwaarschijnlijk een aanval gaan doen en dan hebben we natuurlijk nog de doodenge heks der heksen, Nomenziona. Samah zit nog steeds gevangen, maar ze is niet alleen. Een mysterieuze man zit samen met haar opgesloten en is vast van plan om te ontsnappen, hij stelt zich aan haar voor als Nils. Twee prinsenparen vijf wolven en een oude bekende gaan op reis om een belangrijke bron te vinden die deze strijd zou moeten helpen te winnen maar of ze er aankomen is nog maar de vraag want de weg erheen is alles behalve veilig.

In dit vijfde deel van de heksen van fantasia krijgen we weer te maken met één van de overgebleven heksen en worden de avonturen en de strijd alleen maar spannender en gevaarlijker voor iedereen, ook voor de lezer. Enge, gevaarlijke en nietsontziende metgezellen van de heks komen achter onze vrienden aan en brrrr je krijgt er de kriebels van. Het lijkt wel of niet alleen de heksen wanhopiger en gevaarlijker worden maar ook de wezens die ze helpen. De tekeningen zijn ook weer (net als in elk deel) ontzettend mooi en betoverend. Het heksenboek in het midden geeft je weer een kijkje in de heks waar we tegen vechten in de hoop dat het ons een onze vrienden helpt. Lees snel verder in het vijfde deel van de heksen van fantasia om te zien hoe het allemaal verder gaat.

Uitgeverij: De wakkere muis
ISBN: 978-90-859-2294-0
Pagina’s: 288
Prijs: € 15,95

[bol_product_links block_id=”bol_568f7917580e2_selected-products” products=”9200000036494842″ name=”De heks van stof en as – Thea Stilton” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geschreven door

Contact Info

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.