Muis overboord! – Geronimo Stilton

Gepubliceerd op

4156-134x188-uniform

Gi-ga-geitenkaas! De familie Stilton kreeg laatst een wel heel bijzondere uitnodiging in de bus. Een uitnodiging voor een feest in Lissabon. En dat allemaal omdat de Stiltons afstammelingen zouden zijn van de wereldberoemde Portugese ontdekkingsreiziger Vasco da Gama! Het feest bestond uit een zeereis zoals Da Gama die ruim 500 jaar daarvoor ook gemaakt had, naar India!
Maandenlang op open zee varen? Niks voor Geronimo! En tot overmaat van ramp bleek een van de bemuizingsleden de boel ook nog te saboteren…

Op een hete dag zit Geronimo op de redactie van De Wakkere Muis bijna weg te smelten, omdat de airco stuk is. Na diverse hilarische mislukte pogingen om zijn kop koel te houden, beseft hij dat er op zolder nog een oude ventilator staat. Terwijl hij geniet van een heerlijk afkoelend dutje, word hij door opa Wervelwind gewekt en naar Portugal gestuurd. Gelukkig is hij niet alleen; Thea, Benjamin, Pandora en Klem houden hem gezelschap.
De reden voor deze trip: Geronimo is de eregast op een belangrijke herdenkingsdag in Lissabon. De familie Stilton blijkt namelijk familie te zijn van de Portugese zeevaarder Vasco da Gama, een belangrijke ontdekkingsreiziger die de weg naar India heeft ontdekt.
Geronimo krijgt als achter-achter-achterneef van Da Gama de rol van de grote zeevaarder en moet het schip besturen. Hij heeft echter enorme watervrees en word altijd zeeziek, waardoor hij niet bepaald staat te springen om aan boord te gaan.
De dag voordat het schip zal uitvaren laat de staatssecretaris Geronimo weten dat hij op zijn hoede moet zijn, omdat iemand de cruise wil saboteren. Als er de volgende dag allemaal vreemde dingen aan boord van het schip gebeuren, weet Geronimo zeker dat de staatssecretaris de waarheid sprak. Lukt het de dappere muis met watervrees om de saboteur op tijd op te sporen en te ontmaskeren of lopen ze allemaal gevaar?

Muis overboord! is een spannend verhaal waarin kinderen van alles leren over Portugal en diens geschiedenis. Naast het Oceanarium, informatie over de muziekstijl van Portugal, uitleg over het inchecken in een vliegtuig en diverse spreekwoorden en gezegden, leert je kind zelfs een aantal woorden Portugees. Handig meegenomen!
Ook dit deel is weer leuk vormgegeven met naast de illustraties ook stripboek-achtige cartoons, een ‘reisgids’ van Portugal, foto’s van de stuntelige Geronimo en de vaarroute die Vasco da Gama in 1497 heeft afgelegd.
De spanning, de vrolijke illustraties en vele extra’s zorgen ervoor dat kinderen de Geronimo boeken er telkens weer bij zullen pakken, omdat deze naast het spannende verhaal telkens weer tot de verbeelding van het kind spreken.

Muis overboord! is het vijfde deel van de Groene reeks, die uit zes delen bestaat.

Uitgeverij: De Wakkere Muis
ISBN: 978 90 8592 340 4
Pagina’s: 128
Prijs: €9,95

[bol_product_links block_id=”bol_56e95e4dba017_selected-products” products=”9200000053552728″ name=”Muis overboord! – Geronimo Stilton” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geschreven door

Contact Info

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.