De Anderen deel 2 Zwarte Veren – Anne Bishop

Gepubliceerd op

9200000036272493

Nu Meg zich al steeds meer thuis gaat voelt in het Stadspark van Lakeside van de Anderen staat ze voor een nieuwe uitdaging: een eigen leven opbouwen met haar nieuwe buren. Voor zowel Meg als de Anderen is dat zoeken, want Meg is anders dan de Anderen. Ze is een creatie van Namid, maar ze is zowel wonderbaarlijk als verschrikkelijk. Dan wordt de fragiele rust verstoord als er illegale drugs “Grote boze wolf” en “Lekker” opduiken, die zowel mensen als Anderen tot moorden aanzet. Opnieuw staan de verhoudingen tussen beide kampen op scherp. Als Meg begint te dromen over bloed en zwarte veren in de sneeuw, is het aan Simon Wolfgard om uit te zoeken of het om een herinnering of een profetie gaat…

De Anderen van het Stadspark van Lakeside weten nu dat Meg een bloedprofeet is, die op de vlucht is voor de man die haar eigenaar was geweest. De Anderen hebben daarom beslist haar als een van hen te behandelen en te beschermen. Zeker nadat ze de vijand van Sam, Simon zijn neefje, had weggeleid en bijna zelf was verdronken, omdat ze door het ijs was gezakt.

Sinds de terugkeer vanuit het ziekenhuis sliep Simon bij Meg, als bewaker. Maar deze keer droomde Meg dat een monster dichterbij kwam. Toen ze iets bij haar oor voelde, sloeg ze wild om haar heen, gilde en schopte zo hard als ze kon. Omdat hij als wolf niet met haar kon praten, moest hij veranderen in een mensengedaante om haar gerust te stellen. Maar toen hij naakt weer terug klom in bed en de dekens terugtrok, was Meg even helemaal uit haar doen.

De mensen wisten inmiddels dat niet alleen de gedaantewisselaars en de vampiers de gevaarlijkste terra indigene waren, je had ook nog de elementairen. Winter had na de aanval op het Stadspark van Lakeside en de dood van een van hun paarden “de storm van de eeuw” losgelaten over de stad.
Monty, een politieagent, ging langs Simon om te vragen of hun meer informatie hadden over wat er in Walnut Grove was gebeurd. Simon zei dat Meg alleen heeft gedroomd over geknakte zwarte veren in de sneeuw. Monty vraagt zich af of dat normaal is voor een bloedprofeet voorspellende dromen, of was dat het begin dat Meg geestelijk gek zou worden. Of er vogels kraaien of Kraaien in het voorval waren betrokken, wist Monty niet.

Hoofdinspecteur Burke en Monty gaan samen naar de Anderen voor een verzoek. Burke wilde Simon vragen of hij wilde helpen bij een overplaatsing van een zoon van een goede vriend van hem. Roger, de zoon, werd ervan beschuldigd dat hij de Anderen had geholpen bij een bedreiging.
Maar als Simon later vermeld dat de pachtovereenkomst voor het akkerland in Jerzy aan het eind van de maand afloopt en dat de mensen worden verzocht het gebied te verlaten, is Monty verbijsterd. Konden ze zo zonder pardon honderden mensen het dorp uitzetten?

Jerzy is niet de eerste mensenplek die is teruggevorderd door de terra indigene en ook zeker niet de laatste. Hieruit blijkt maar weer hoe breekbaar de band is tussen de mensheid en de Anderen. Hoe gaat dit aflopen? De onverklaarbare drugs en de toenemende onrust in Thaisia en Lakeside maakt de band tussen de mens en de Anderen er niet makkelijker op.

Het is net of je zelf de poort van Stadspark van Lakeside binnen stapt, als je aan deel 2 begint. Alles en iedereen is er weer, heerlijk. Je leest nu iets meer over de gebieden/Anderen naast alleen het Stadspark en je krijgt ook meer inzage in de instelling en de Beheerder hoe het daar aan toe gaat. Meg en Simon zijn allebei verward over hun gevoelens voor elkaar, Simon nog het meest. Dat levert soms grappige en gênante situaties op. 15 Maart komt deel 3 uit, “Zilveren zicht”, ik kan niet wachten…

Uitgeverij: De Fontein Romans & Spanning.
ISBN: 9789026137532
Aantal pagina’s: 428
Prijs: € 14,99
Ebook ISBN: 9789026137549
Prijs: € 9,99

[bol_product_links block_id=”bol_56e6a111e8873_selected-products” products=”9200000036272493,9200000037297250″ name=”De Anderen deel 2 Zwarte Veren – Anne Bishop” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geschreven door

Contact Info

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.