Owen en de dingen die niemand zag – Oirik

Gepubliceerd op

Owen uit Modderpoel heeft al een paar dagen het idee dat er iets geks aan de hand is. Hij voelt zich vreemd en er gebeurden allerlei kleine ongelukjes. Als hij met zijn fiets over de kop slaat en hard met zijn hoofd op de straatstenen belandt, komt hij erachter waarom dat zo is. Owen ontdekt dat er naast de gewone wereld een onzichtbare wereld bestaat. Een wereld vol hoeders die mensen de hele dag beschermen. Al snel sluit Owen vriendschap met zijn eigen hoeder Antje. Zij neemt hem mee naar de Hoederschool waar hij hoopt antwoorden te krijgen op een paar vragen… Want hoe kan het dat Owen de hoeders kan zien? En waarom is Owens vorige hoeder spoorloos verdwenen?

Het begon allemaal in de zomer, op de laatste dag voor de schoolvakantie. Owen had zijn wekker niet gezet. En ken je dat zo’n dag dat dan alles fout gaat, nou Owen had de laatste tijd wel heel veel van die rare ongelukjes. Tijdens het fietsen naar school dwaalde Owen zijn gedachten alle kanten op en lette hij dus niet op. Pas bij het blaffen van een hond, merkte hij duidelijk te laat de vrouw op het zebrapad op. Owen vloog door de lucht en knalde met zijn hoofd op straat. Alles werd zwart. Hij komt langzaam bij, maar voelt zich heel erg misselijk en heeft hele erge hoofdpijn. Bij het knipperen van zijn ogen, ziet hij zes á acht schimmen om hem heen staan, alleen wist hij toen nog niet dat het schimmen waren. Er zat een meisje dichtbij. De man achter haar kon hij zo doorheen kijken. Hij kijkt het meisje recht in der ogen aan en nog geen tel later loopt ze ineens weg. Owen vraagt nog naar het meisje, maar niemand heeft haar gezien. Zijn beste vriend Jack en zijn vader vonden ook al dat hij de laatste tijd wel heel veel rare ongelukjes had, dit kon geen toeval meer zijn. Op school moest hij alleen maar aan het meisje denken. Hij kende echt iedereen uit Modderpoel, maar haar had hij nog nooit gezien. Doordat zijn vader uitsmijter was, moest Owen soms wel eens voor het avondeten zorgen. Jack at die avond mee en Owen vertelde hem waarom de tattoo op de arm van zijn vader, een duif zwart was. Dat had te maken met de ontmoeting van zijn moeder en de duif bij de bewuste ontploffing. Owen wilde zijn vader opvrolijken en Jack had een plan. Een motorritje zou hem vast goed doen en zo begonnen ze zijn motor te poetsen. Ze hadden er zelfs benzine in gedaan om te kijken of hij het nog deed. Na tig pogingen lukt het om de motor aan de praat te krijgen. Maar dan verschijnt ineens Boutje de hond van Jack en terwijl hij achter hem aangaat, blijft de motor ronken en neemt de rook toe. Owen probeert Jack nog te roepen, maar hij hoort het niet. En als hij probeert de motor uit te zetten, gaat het mis. Bij het vasthouden geeft hij per ongeluk gas en schiet de motor vooruit. De meeste mensen en fietsers konden opzij springen, maar de ijscoman bij het stoplicht had zijn koptelefoon op en hoorde hem niet. Voor de tweede keer klapte Owen met zijn hoofd op straat. Dat was ook het moment dat Owen dingen zou gaan zien, die niemand anders zag. Het meisje was er weer, maar ze was nog steeds doorzichtig…

Oirik heeft met het boek “Owen en de dingen die niemand zag”, echt iets heel interessants beschreven. Ik denk dat iedereen wel eens het gevoel heeft dat er iemand is, of dat je het gevoel hebt dat iemand je aankijkt, terwijl er niemand bij je in de buurt is. Oirik legt je aan de hand van dit geweldige verhaal van Owen, uit hoe dat komt. Owen zelf is een gemiddelde jongen, die eigenlijk wel het nodige heeft meegemaakt. En op het moment dat hij beseft dat er een totale onzichtbare wereld naast de onze aanwezig is, die alleen hij kan zien, is het voor de lezer haast onmogelijk om dit boek neer te leggen. Het is zo’n super leuk en fascinerend verhaal, dat je er alles van wilt weten. In de onzichtbare wereld zitten helaas ook personen die niet te vertrouwen zijn. Owen moet dus oppassen. Oirik heeft echt de spanning perfect weten op te bouwen. MAAR, dit alles wat Owen weet, is natuurlijk wel zwaar geheim, niemand mag dit weten. En als lezer/recensent kan ik er natuurlijk dan ook niet teveel over vertellen. Wat ik nog wel wil vertellen, is dat naast de echt schitterende geïllustreerde cover, er ook echt geweldige illustraties in het boek staan, die door Oirik zelf gemaakt zijn en die je een prachtig extra beeld geven bij die bijzondere verhaal, wat je echt gelezen moet hebben.

Uitgeverij: Overamstel / Moon
ISBN: 9789048864676
Aantal pagina’s: 304
Prijs: € 16,99

Geschreven door

Contact Info

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.