Reis door de tijd 7 – Geronimo Stilton

Gepubliceerd op

3804-134x188-uniform

‘ Dit is weer een Gi-Ga-Geweldig leuk boek van Geronimo Stilton’
Keizer Kattenklauw III en zijn piratenkatten zijn van plan om Muizeneiland de oorlog te verklaren. Daarom gaat Geronimo in opdracht van professor Volt opnieuw op reis door de tijd! Zijn missie: erachter zien te komen hoe knagers in het verleden ervoor zorgden dat er geen oorlog uitbrak en de vrede bewaard bleef. De professor heeft vier muizenissige bestemmingen uitgezocht:

1. Als eerste reist Geronimo naar de Griekse stad Athene in de tijd van de beroemde wijsgeer Plato. Volgens de professor was Plato de eerste die over het legendarische Atlantis schreef. Atlantis was een prachtig eilandenrijk waar de knagers in vrede en voorspoed leefden, maar dat uiteindelijk op mysterieuze wijze in het niets verdween. De professor wil dat Geronimo bij Plato zoveel mogelijk informatie verzamelt.

2. Na zijn bezoek aan Plato, lukt het Geronimo ook echt om Atlantis te vinden! Hij wordt er zelfs verwelkomd door de koningin van de hoofdstad Poseidonis. Wat denk je, zal hij te weten komen hoe en waarom dit prachtige rijk ten onder ging?

3. Geronimo’s derde bestemming is Engeland in het tijdperk van de stoere Kelten en hun wijze priesters, de druïden. Hij gaat een kijkje nemen bij de geheimzinnige stenen cirkel van Stonehenge. Hij probeert alles te weten te komen over die gi-ga-gantische stenen pilaren en hoe het zat met de oorlog tussen de Kelten en de Romeinen …

4. Dan reist Geronimo ook nog eens door naar Rokford, de hoofdstad van zijn eigen Muizeneiland, maar dan in de toekomst! Hoe het er daar aan toegaat, daar kom je vanzelf achter als je het boek leest. Het wordt een mega-spannende ontdekkingstocht!

Wanneer Geronimo door professor Volt wordt uitgenodigd hem te helpen met een onderzoek mag hij zijn familie ook meenemen en zo gaan Geronimo, Thea, Pandora, Benjamin en Klem op weg naar de professor op het eiland Bimini. Een hele reis voor een angstknager (zoals neef Klem hem noemt) als Geronimo. Ze gaan verschillende tijdperken door om daar te kijken hoe het werkt om vrede te bewaren en wat ze ervoor moeten doen om de vrede ook te behouden.

Dit is weer een ontzettend mooi, grappig en leuk boek van Geronimo Stilton. De cover is erg mooi gemaakt met weer een hele mooie tekening en felle kleuren zodat hij niet over het (muizen)hoofd te zien is en meteen aanspreekt. Er is zoveel te zien in dit verhaal dat je dit boek elke week wel weer opnieuw kunt pakken en dat je er elke keer weer nieuwe dingen in vind en ziet die je de vorige keer over het hoofd hebt gezien. In elke boek dat ik van Geronimo lees kijk ik mijn ogen uit bij de leuke, grappige en onthullende tekeningen. Ook zijn er sommige woorden weer in een leuk ander lettertype en kleur neergezet wat deze boeken zo bijzonder leuk maakt. Het is echt een belevenis op zich om deze boeken te hebben, zelfs als je niet kunt lezen (zoals mijn neefje) kijk je je ogen uit en moet je erg lachen om de tekeningen. In dit verhaal is het niet alleen maar grappen en grollen maar vertellen ze je ook dingen die erg interessant zijn en leuk om te weten, bijvoorbeeld uit de tijd van Atlantis, wat het precies is en wat we erover weten (of in ieder geval, erover dénken te weten). Een extra element dat er in dit boek zit en er weer een extra dimensie aan toevoegt is het 3D brilletje voor de schitterende 3D tekeningen. Bij elke nieuwe stad die ze aandoen krijg je een ontzettende mooie tekening te zien in 3D en kijk je je ogen uit. Ook zitten er in dit verhaal allemaal zoekspelletjes, raadseltjes en meer leuke dingen om tussendoor te doen. Al met al weer een ontzettend mooi boek die je in je verzameling moet hebben. Zeker leuk voor jong én oud, aan Geronimo zijn boeken zit geen leeftijd vast en dat is er zo leuk aan.

Uitgeverij: De wakkere muis
ISBN: 978-90-859-2297-1
Pagina’s: 352
Prijs: € 24,95

Geschreven door

Contact Info

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.