Reisbureau Wereld Vreemd Deel 2 – Op de rand van de wereld – L.D. Lapinski

Gepubliceerd op

Piratenkoningin Mez slaat alarm! Reisbureau Wereldvreemd is in rep en roer, want De Breek wordt almaar kleiner. Dus schieten Jonathan en Flick te hulp. De Breek is een waterwereld vol piraten en meervolk, een bezoek is niet zonder gevaar. Je koffer vasthouden was nog nooit zo lastig. Flick moet al haar magie aanwenden om de Breek te redden voordat-ie voor altijd verdwijnt. Maar of dat gaat lukken?

Flick lag op haar bed naar het bijzondere vergrootglas te kijken, hiermee kon je de verborgen magie zien, althans als je de gave had. Het was al meer dan honderd jaar oud en het was gemaakt door een familielid van haar vriend Jonathan Mercator. Je kon er schisma’s mee zien. En inmiddels wist ze door het Reisbureau Wereldvreemd wat schisma’s waren. Bij haar laatste “reis” was ze veelste laat thuis gekomen, waardoor ze nu huisarrest had gekregen. Haar ouders wisten niets van de mogelijkheden die het Reisbureau te bieden had af. Haar vader was snel over zijn boosheid heen, maar haar moeder dacht daar duidelijk anders over. Flick hoopte door zich te gedragen dat haar huisarrest zou komen te vervallen, dus deed ze alles wat haar moeder haar vroeg. Dit keer moest ze helpen bij de boodschappen. In de supermarkt ziet ze Jonathan, die haar vertelt dat het goed gaat met Vijflichtenstad, mede dankzij haar. Maar Jonathan grijpt helemaal zijn kans als hij Flick’s moeder ziet. Met heel veel prijswerk en geslijm lukt het Jonathan dat Flick de volgende dag naar het Reisbureau mag komen, de voorwaarde was wel dat ze op tijd thuis moest zijn. Die nacht wordt Jonathan in het Reisbureau aangenaam verrast door een bezoek van zijn soort van nichtje Avery. Ze had iemand gevonden die hem waarschijnlijk verder kon helpen in de zoektocht naar zijn vader. Daarvoor moesten ze wel naar “het Huis aan de Horizon”. Jonathan legde uit dat hij hiervoor Flick nodig had, zij had immers het vergrootglas waarbij ze konden zien met welke koffer ze moesten reizen. Maar als er bij de zoektocht naar de koffer, ineens een klein gouden dingetje verschijnt wat gloeide als een vuurvliegje, geef dat een draai aan hun planning. Het kwam uit het sleutelgat van de hutkoffer die toegang had naar de achterkamer, waar nog veel meer koffers stonden. Het zoeklichtje bleek een brief van Mez Shaban te zijn, Piratenkoningin en kapitein van de Monnikskap. Ze verzocht Mercator om haar te komen helpen bij het instorten van hun wereld. Aan de woorden palaver, wist Jonathan dat het verzoek dringend was. Jonathan moest erheen, maar Avery en Flick zouden hem zeker niet alleen laten gaan. Eén uur hun tijd, stond gelijk aan achttien uur in “De Breek”, dus Flick kon op tijd thuis zijn. Ze stapte een zwarte koffer in, die zichtbaar aangetast was door water. Eenmaal aangekomen in de Breek, begint hun zoektocht naar Mez. Een klerk Ganzenveer kan hun per boot naar het palaver brengen. Maar tijdens het varen worden ze geschept door het meervolk, hun boot slaat om en iedereen ligt in het water. Flick die de koffer vasthad, wordt naar beneden getrokken. En als de drang naar zuurstof groter wordt, moet ze echt de koffer loslaten. Ze wordt door iemand van het meervolk aan de kant gebracht, hij zegt haar dat het hem spijt, maar dat ze niet anders konden. Flick kon maar aan één dingen denken. Hoe moeten ze nu zonder koffer naar huis?…

“Op de rand van de wereld” is het tweede deel in de magische serie Reisbureau Wereldvreemd van L.D. Lapinski. Met een geweldige geïllustreerde cover, duik je in koffer twee en reis je wederom weer met behulp van koffers in het Multiversum. Maar nu met een dringend verzoek en missie. Er is namelijk een wereld uit dat Multiversum, dat op instorten staat. Lapinski neemt je deze keer mee naar de wereld van de Piraten en het Meervolk. De wereld die “De Breek” wordt genoemd. Naast de bijzondere mensen en wezens die ze op deze reis leren kennen, krijgen ze ook met enorme tijdsverschillen te maken. Op deze super spannende missie die zeker ook erg avontuurlijk is, is er ook een keerzijde. Een zijde waarin veel emotie zit. Maar door hun bijzondere vriendschapsband houden ze elkaar sterk. Lapinski laat je niet alleen met zijn woorden een magische reis nemen, hij laat je door het springen van koffer naar koffer de meest betoverende werelddelen zien, die je fantasie te boven gaan. En juist dat is, wat deze serie zo uniek en meesterlijk maakt. Hopelijk komt het vervolg hierop snel uit.

(Nog een kleine tip: Hou je een boekbespreking over het Reisbureau Wereldvreemd, vraag dan het spreekbeurtpakket aan. Het pakket bevat leuke tips, een vrolijke PowerPoint presentatie en een poster die je kunt printen. Het mailadres staat in het boek)

Uitgeverij: de Fontein Jeugd
ISBN: 9789026156458
Aantal pagina’s:
Prijs: € 17,99

Geschreven door

Contact Info

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.