Reisbureau Wereld Vreemd Deel 3 – De Geheimen van het Stormbos – L.D. Lapinski

Gepubliceerd op

Flick is een schisma-maker, maar veel tijd om daarbij stil te staan heeft ze niet. De Seren winnen aan magie, en ze vernietigen hele werelden om er meer van te krijgen. Dus gaan Flick, Tristyan, Jonathan en Avery op zoek naar de belangrijkste koffer van Wereldvreemd: de koffer die het multiversum kan beëindigen. Dat is niet alleen gevaarlijk, de Seren jagen op diezelfde koffer, maar ook zo goed als onmogelijk. Want hoe kom je op een plek die niet gevonden wil worden?

Felicity (Flick) en haar vriend Jonathan Mercator waren lid van Genootschap Wereldvreemd, het magische reissysteem via schisma’s. Puur door in een koffer met schisma te stappen, reis je naar een andere wereld. En samen waren ze op zoek naar Jonathan’s vader Daniel Mercator, hoofdbeheerder van Wereldvreemd. Flick bleef maar de woorden: “De Seren zijn degene, die schisma’s hebben gemaakt”, in haar hoofd herhalen. Dat was niet het enige waar ze mee zat, ze was er ook nog eens achter gekomen dat Tristyan, de elfachtige apotheker, haar opa bleek te zijn. En hij beweerde met een stuk papier als bewijs, dat Jonathan’s vader nog in leven zou moeten zijn, ergens in het multiversum. Jonathan stond Flick op een schoolplein op te wachten, dat voorspelde niet veel goeds. Bij het reisbureau was Tristyan er ook, het waren de Seren. Bij het vernietigen van “De Breek” werd tegelijkertijd van de Seren hun bron van magie afgesneden en dat vonden ze niet fijn. Zij waren nu op jacht en dat kon echt gevaarlijk zijn. Zeker voor haar opa Tristyan. In de wereld van Inniss waar hij verbleef, waren al Seren gezien. Tristyan vertelt de geschiedenis toen hij nog bij de Seren zat. Een verhaal wat begon bij haar oma Aspen Thatcher. Waar van hem werd verwacht dat hij Aspen zou overhalen naar de Seren-kant, deed hij het tegenovergestelde. Daardoor liep alles anders zoals het gepland was en moest zelfs Aspen door omstandigheden haar eed verbreken. Maar dit verhaal had alles te maken met het koffertje, waar het einde van het multiversum in zou zitten. Aspen was degene die het koffertje moet hebben verstopt. En die koffer moesten ze zo snel mogelijk zien te vinden. In het boek “Een onderzoek naar bijzonderheden” stond de koffer ook vermeld, daarbij stond dat het voor Aspen een soort van verzekering was, dat de Seren haar niet zouden achtervolgen. Flick dacht na. Wat zou een goede plek zijn om die koffer ergens in het multiversum veilig te verstoppen? De enige plek die zij kon verzinnen was “Het huis aan de Horizon”, daar kon immers niemand komen. Tegelijkertijd dacht ze ook dat de ontvoering van Jonathan’s vader hiermee ook wel eens iets te maken kon hebben gehad. Maar voor nu was hun eerste taak zoveel mogelijk koffers veilig stellen, voordat ze in handen kwamen van de Seren. Enige nadeel was dat die koffers over het gehele multiversum verspreid stonden. Dit was echt een gigantisch klus, dat konden ze echt niet in hun uppie doen. Ze moesten de andere leden van de Genootschap hierover inlichten en om hulp vragen. Maar als ze met de roze/gouden koffer naar Vijflichtenstad reizen, weten ze al dat ze te laat zijn. De Seren waren hier al geweest. De strijd was begonnen…

“De Geheimen van het Stormbos” is het derde en helaas slotdeel in de magische serie “Reisbureau Wereldvreemd” van L.D. Lapinski. Alle drie de covers zijn bijzonder mooi geïllustreerd en hebben een enorme aantrekkingskracht. In ieder deel zitten er ook kofferstickers van de werelddelen waar het verhaal zich afspeelt. Soort van stempel in je reis/lees-paspoort, wat echt leuk is om erbij te hebben. Bij de slotstrijd moeten ze het opnemen tegen de Seren. Alleen gaan ze dat niet redden, dus roepen ze de hulp in van alle wezens uit het multiversum, daarmee komen er weer bekende langs in het verhaal, maar zo ook nieuwe. Tijdens de zoektocht naar het super belangrijke koffertje wat hun zeker kon gaan helpen, komen ze de meest mysterieuze wezens uit de multiversum tegen. Naast de unieke vriendschap die Flick inmiddels had opgebouwd, speelt de familie dit keer ook een heel erge belangrijke rol in het verhaal. Lapinski laat je weer reizen door koffers naar bekende plekken, maar ze neemt je ook mee naar bijzondere nieuwe plekken binnen de multiversum. De magie wordt steeds spectaculairder, wat stoppen met lezen haast onmogelijk maakt. Er is een soort van zegwijze dat lezen, reizen zonder je koffers te pakken is. Lapinski maakt dat nog iets mysterieuzer, hij neemt je mee naar een wereld waar reizen van koffer naar koffer je het magische multiversum laat zien. Dat is wat deze meesterlijk serie zo uniek maakt. Deze serie moet je dan ook echt gelezen hebben en hopelijk volgen er nog veel meer van deze meesterlijke series van L.D. Lapinski.

Uitgeverij: De Fontein
ISBN: 9789026153983
Aantal pagina’s: 328
Prijs: € 17,99

Geschreven door

Contact Info

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.