Wereldvreemd 1 – Reisbureau Wereldvreemd – L.D. Lapinski

Gepubliceerd op

Wanneer de twaalfjarige Flick reisbureau Wereldvreemd ontdekt, krijgt ze de kans van haar leven. Ze treedt toe tot het Wereldvreemdgenootschap en daarmee liggen er honderden magische werelden aan haar voeten! Het enige wat ze hoeft te doen is in de juiste koffer springen. Maar wat Flick niet weet is dat het middel punt van alle werelden, Vijflichtenstad, op het punt staat te verdwijnen. Het wordt een race tegen de klok, dwars door het multiversum, op zoek naar een manier om Vijflichten te repareren voor het wordt opgeslokt… en het onze wereld met zich meeneemt.

Meestal zagen winkels er normaal uit, maar Reisbureau Wereld Vreemd zag er toch net iets anders uit met zijn kapotte glas-in-loodramen. Het enige wat perfect was verzorgd waren de letters op het naambordje, ondanks dat het bureau al 150 jaar bestond. De meeste reisbureaus zouden posters hebben van verschillende landen of van Disneyland, dit reisbureau had geen posters. Het stond vol met koffers en zag er erg antiek uit. Felicity ook wel Flick genoemd was verhuisd van de stad naar het dorpje Little Wyverns. Ze had al wat dozen uitgepakt en haar wereldkaart opgehangen. Haar vader stelde haar voor dat ze het dorp moest gaan ontdekken, uitzoeken waar haar school was en zo. Het was erg druk op straat en Flick dook een steegje in. Daar zag ze het reisbureau, een bureau wat echt een mega aantrekkingskracht had. Als ze de winkel moest omschrijven, was het als een stukgelezen boek, waarvan de kaft was afgevallen en de bladzijde krom stonden. Ondanks dat de winkel stoffig rook, gaf het Flick wel een warm gevoel, bij de koffers kreeg ze zelfs kippenvel. Jonathan Mercator de winkelier vroeg op een lichtelijke geïrriteerde toon wat ze hier kwam doen. Als ze haar naam zegt, vraagt hij of ze toevallig familie is van de bekende ontdekkingsreiziger met dezelfde achternaam. Flick had nog steeds de drang om in de winkel te blijven. Ze ziet gebroken glas op de grond liggen, wat haar een raar gevoel gaf. Als ze het opraapt en er doorheen kijkt, glinstert het helemaal. Zodra Jonathan dat hoort, wekt het gelijk zijn aandacht. Hij geeft haar zelfs zijn vergrootglas en vraagt haar wat ze ziet. Jonathan is ineens erg vrolijk en nodigt haar zelfs uit tot de Genootschap Wereldvreemd. Flick die erg verbaasd is, begint zelfs hard te lachten als Jonathan beweerd dat het door de magie kwam. Ze was magisch begaafd, anders kon hij haar zicht door het glas niet verklaren. Hij vertelt haar dat door de vele koffers die in het bureau lagen, dat je daarmee de mogelijkheid had om naar verschillenden werelddelen in het Multiversum te reizen. Hier begon het punt wel te komen bij Flick dat ze de winkel uit wilde rennen, maar ze bleef. Jonathan was de Hoofdbeheerder van de Genootschap en hij gaf Flick een boek waar alles in stond beschreven. Ze hoefde niet gelijk te beslissen, maar Jonathan hoopte vurig dat ze dat wel zou doen. Flick wilde altijd al graag reizen en nu had ze de mogelijkheid om zelfs in het Multiversum te reizen. Er verscheen een glimlach op haar gezicht, maar er waren ook zoveel vragen. Alleen al de gedachte dat ze door koffers in het Multiversum kon reizen was al niet te bevatten…

Reisbureau Wereldvreemd is het eerste deel in de magische serie Wereldvreemd van L.D. Lapinski. De cover is echt geweldig en heeft een mega aantrekkingskracht. Sommige schrijvers hebben de gave om met alleen hun woorden je al te laten reizen in de wereld die zij creëren. Lapinski gaat met haar eerste boek nog een stap verder, ze laat je reizen door koffers in het Multiversum. Een wereld die nog vrij onbekend is en alleen bij aansluiting van de Genootschap toegang verleend. Maar niet iedereen kan zich zomaar toevoegen. Lapinski beschrijft het reisbureau echt magisch: antiek, stoffig en met veel koffers op houten planken. Oude koffers of juist kleurrijk, iedere koffer heeft zo zijn eigen bestemming. Het spannende avontuur wat Jonathan en Felicity alias Flick beleven is echt uniek, maar ook heel erg betoverend, ze komen in werelddelen die verder gaan dan ieders fantasie. Het is echt een meesterlijk verhaal en gewoon niet te geloven dat het Lapinski eerste boek is. Deze schrijfster gaan we zeker weten meer van horen, dat kan niet anders.

Uitgeverij: de Fontein
ISBN: 9789026151347
Aantal pagina’s: 351
Leeftijd: vanaf 10 jaar
Prijs: € 17,99

Geschreven door

Contact Info

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.