Oorlogsgeheimen – Jacques Vriens

Gepubliceerd op

Oorlogsgeheimen – Jacques Vriens

Het Zuid-Limburgse dorp waar de elfjarige Tuur woont, is bezet door de Duitsers. Tuur en zijn buurmeisje Maartje vinden dit eerst wel spannend. Maar langzaam maar zeker komen de kinderen erachter dat de bezetters in staat zijn tot de ergste dingen. De volwassenen proberen zoveel mogelijk voor hen geheim te houden: de Engelse piloot die op zolder verstopt zit, wie de Duitsers helpen en wie er in het verzet zitten. Dan vertelt Maartje aan Tuur dat ook zij een groot geheim heeft. Ineens komt de oorlog heel dichtbij…
Van deze indrukwekkende bestseller is nu een spannende en ontroerende film gemaakt met rollen van Pippa Allen, Joes Brauers en Maas Bronkhuyzen.
Deze filmeditie bevat niet alleen foto’s uit de film, maar ook een nawoord van Jacques Vriens over zijn ervaringen met de verfilming van dit verhaal over de Tweede Wereldoorlog.

Oorlogsgeheimen gaat over de Tweede Wereldoorlog en over Tuur en zijn buurmeisje Maartje. In het begin vinden ze het nog wel spannend dat het dorp waar ze wonen in Zuid-Limburg door de Duitsers wordt bezet, maar als de oorlog langer duurt zien ze pas wat de oorlog echt teweeg brengt. Zo is Tuur zijn vriend kwijt geraakt omdat deze de kant van de Duitsers kiest. Door de verschillende verhalen is het moeilijk geloven wat nu de waarheid is, maar Tuur komt er zelf achter hoe vreselijk de oorlog in werkelijkheid is.

Oorlogsgeheimen is een prachtig boek om te lezen. Het verhaal is spannend en neemt e zo mee de Tweede Wereldoorlog in. Het is wel verdrietig om te lezen hoe de kinderen in die tijd van oorlog leefden en wat ze hebben mee moeten maken. Van dit boek is ook een film gemaakt en ook die is zeker de moeite waard om te bekijken, zeker als je het boek hebt gelezen.

Uitgeverij: Van Holkema & Warendorf/Unieboek
ISBN: 9789000340248
176 pagina’s
Prijs: € 12,50

 

Geschreven door

Contact Info

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.