Kind zonder stem – Barbara Muller

Gepubliceerd op

BB - Kind zonder stem – Barbara Muller

Kind zonder stem begint op het moment dat de chaos compleet is in het leven van Barbara Muller. Ze is midden dertig, een leeftijd waarop je verwacht het leven wel op orde te hebben. Ze heeft een droomman met wie ze oud durft te worden, twee dochters die haar leven glans geven, vriendinnen met wie het nooit saai is en een baan in de jeugdzorg. Wanneer juist deze baan haar verder van haar verlangen afbrengt om kinderen te helpen, staat ze voor een ingrijpende keuze.

Na een inspirerende zoektocht weet ze wat haar te doen staat: een veilig thuis realiseren voor baby’s voor wie liefde en aandacht niet vanzelfsprekend zijn. Iedere baby telt, ook wanneer een moeder afstand wil doen van haar kind. Barbara realiseert zich niet wat ze zich op de hals haalt. Haar initiatief de eerste vondelingenkamer te openen haalt het landelijk nieuws, ze wordt uitgenodigd bij Pauw & Witteman, verschijnt in alle tijdschriften. Maar niet iedereen is blij met haar plannen.

Met dit boek steunt u Stichting Het Babyhuis en Stichting Bescherm de Wieg.

Kind zonder stem is een inspirerend verhaal over vriendschap, liefde, humor en de kracht van vertrouwen. Kind zonder stem neemt je mee in het leven van Barbara en haar doel om zwangere vrouwen en hun baby te helpen. Zelf heeft ze alles wat ze zich kan wensen; een leuke man, twee lieve dochters, een fijn gezin. Door haar werk bij Jeugdzorg ziet Barbara dat er een groep is die niet de zorg krijg zoals zij dat graag zou zien. Ze begint een zoektocht naar wat mogelijk is, hoe ze vrouwen die (anoniem) afstand willen doen van hun kind kan helpen. Haar plan ontvouwt zich, de media duikt er boven op, maar niet iedereen is even blij met haar initiatief. Maar Barbara zet haar plannen door, vast van plan om deze vrouwen én hun kind te helpen. Met de steun van familie, vrienden en mensen die hetzelfde doel voor ogen hebben weet Barbara haar doel te bereiken.

De samenloop van een persoonlijk verhaal, de vechtlust en het harde werken om dat voor elkaar te krijgen wat Barbara voor ogen heeft is op zijn minst bewonderingwaardig te noemen. Dit zorgt voor een ijzersterk verhaal. Een verhaal dat je leest met een lach en een traan. Er komen dingen langs waarbij je niet kunt bevatten hoe verdrietig dit is. Hoewel Kind zonder stem over een beladen onderwerp gaat, is het geen triest boek. Sterker nog, je komt er zelfs de nodige humor in tegen.
Kind zonder stem is een prachtig boek dat je meeneemt in het hele proces, vanaf de aanleiding tot Barbara’s idee tot de uitvoering ervan en al het harde werken er tussen in. Een boek wat je (aan) grijpt, wat je zo snel mogelijk wil uitlezen om te weten hoe Barbara haar zoektocht afloopt en hoe haar droom werkelijkheid wordt.

Uitgeverij: House of Books
ISBN: 9789044344448
320 pagina’s
Prijs: € 19,95

Geschreven door

Contact Info

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.