Dat wordt smullen! – Geronimo Stilton

Gepubliceerd op

Geronimo heeft een wel heel bijzondere opdracht gekregen van de burgemeester van Muizeneiland: hij mag een kookboek schrijven met al zijn favoriete recepten erin! Gi-ga-geitenkaas, dat is nog best lastig, hij vindt zo veel dingen lekker! Gelukkig kan hij zoals altijd rekenen op de hulp van zijn vrienden en familie: Thea, Benjamin, Patty Spring, professor Volt en Klem.
Dit muizenissige team geeft je niet alleen de lekkerste recepten voor ieder moment van de dag, maar ook allerlei praktische tips. Je gaat ontdekken dat groen niet vies is, hoe je veilig kookt, dat makkelijk en lekker heel goed samen gaan en nog veel meer!
Dus aarzel niet, bind snel je schort voor en verras vrienden en familie met jouw gi-ga-smakelijke gerechten!

Na een kort verhaaltje en een intro van de ondertussen beroemde Stilton personages, kom je bij de inleiding. Hierop vind je de gerechten – in duidelijk lettertype – per categorie; ‘pasta’s & pizza’s’, ‘groente & peulvruchten’, ‘vlees, vis & eieren’, ‘kaas’ en ‘desserts’. Zo kan je kind eenvoudig zelf een recept uitkiezen en terugvinden.
Hierna volgt belangrijke informatie over voeding en gezondheid, informatie over groenten en fruit per seizoen en tips voor gezonde eet- en leefgewoontes. Natuurlijk kan je niet zomaar in de keuken beginnen, zonder eerst je handen te wassen, het aanrecht schoon te maken en nog veel meer voorbereidingen die uit hygiënisch oogpunt verplicht zijn. Niet alle kinderen zijn hiermee bekend, en daarom heeft Geronimo alles netjes op een rijtje gezet. Tevens worden kinderen gewaarschuwd blenders en elektrische apparaten nooit bij water te gebruiken, het gevaar van messen, vuur en ovens en nog veel meer handige en veilige adviezen.
Vervolgens kun je samen met je kind je mouwen opstropen, je schort om knopen en aan het werk gaan in de keuken.

Dat wordt smullen! heeft een hele hoop nuttige informatie voor kinderen. Zo leert je kind dat linzen niet altijd bruin zijn en dat een erwtje geen groente is, maar een peulvrucht. Daarnaast zijn de recepten erg leuk vormgegeven; grappige plaatjes met onze Stilton-personages en veel illustraties van gerechten en ingrediënten. Boven elk gerecht staat voor hoeveel personen het is, de bereidingstijd en ingrediënten. Elke stap van het recept staat vervolgens genummerd en duidelijk beschreven. Met afwisselend een speels lettertype in een leuk kleurtje er tussendoor, om een snufje Geronimo-stijl toe te voegen aan het geheel.

Naast het recept zelf te maken, leert je kind ook de herkomst van het gerecht of bepaalde ingrediënten (met uiteraard aangepaste illustraties van muizen en muizinnetjes uit dat land), tips over het correct koken van pasta, etc. Dit geeft een extra diepgang aan dit kookboek, want dit staat niet vaak in kinderkookboeken. Pluspunt; de informatie blijft langer hangen, omdat je ermee kookt. De recepten zijn niet enorm simpel, je hebt wel de hulp van een volwassene nodig. Samen met je vader, moeder, opa of oma koken schept een band en creëert leuke herinneringen.

Maak je eigen tortilla’s, mayonaise, pizzabodem, teriyakisaus, dressing, bechamelsaus en nog veel meer. Voor iedere gelegenheid zit er wel een recept bij; van ontbijt tot dessert, van hartige snacks tot zoete truffels, van lichte soepjes tot flinke maaltijden, van rijk belegde burgers tot heerlijke zoete drankjes.
Bevat het recept geen gluten, lactose of noten en zaden? Dan staat dit met symbooltjes duidelijk aangegeven. Zo weet je zeker dat je niet onverwacht een allergische reactie veroorzaakt.

Onze top drie bevat de kaasstokjes (heerlijke zoutige bite vol smaak), de Cubaanse rijst (heerlijke combinatie van gebakken bananen, de aardse smaak van zwarte bonen, de zachte smaak van eieren en romige rijst) en de bloemkoolgratin (volgens onze gasten de topper, gezien hij erg romig is door de zelfgemaakte bechamelsaus en knapperig door de gegratineerde kaas).

Wat mij vooral aanspreekt is dat je na elk hoofdstuk een hele pagina krijgt om je eigen professionele recept op te schrijven. Zo kan je kind zelf een grote bijdrage leveren aan dit kookboek, waardoor het nog meer waarde krijgt voor hem of haar.
De stevige hardcover en de ringband maken het eenvoudig om het boek op de juiste pagina open te slaan en dan tegen de muur aan te zetten, waardoor het makkelijker koken is.

Ga samen met je kind aan de slag met Dat wordt smullen! en creëer echte Geronimo Stilton-gerechten vol smaak en leer tegelijkertijd ook nog wat! En daarnaast is de prijs van dit kookboek, dat echt erg leuk is vormgegeven, erg laag voor een kookboek. Mooi meegenomen, dus.

Uitgeverij: De Wakkere Muis
ISBN: 978-90-8592-503-3
Pagina’s: 93
Prijs: €13,50

[bol_product_links block_id=”bol_5d643252512fb_selected-products” products=”9200000095557433″ name=”Dat wordt smullen! – Geronimo Stilton” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geschreven door

Contact Info

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.