Een spannende moordzaak en geheimzinnige vermissing in Gerard Nannes misdaadroman Lonely Boy

Gepubliceerd op

Lonely_Boy

Lonely Boy is het dertiende boek van de hand van Gerard Nanne. De schrijver verwacht niet dat dit getal ongeluk brengt; integendeel. Hij tart graag het lot. Je weet uiteindelijk toch niet wat je te wachten staat. Dat geldt in dit verhaal ook voor de Hoornse recherche, die door een vermissing en moordzaak in een onderzoeksproces terechtkomt waarin niets is wat het lijkt.

Nanne laat in Lonely Boy zijn bekende personages Jillian Blom en Paula van Es weer schitteren, maar deze keer krijgen zij versterking van een nieuwe rechercheur, Felix Winner. Samen storten ze zich op een moordzaak, nadat het contact tussen de pas herenigde dochter Lucy den Hollander en vader Daan van Iwaarden ruw wordt verbroken: Daan wordt vermoord aangetroffen in het Hoornse Julianapark. Het team houdt zich bovendien ook bezig met de vermissing van de negenjarige Robin Verhagen. Hij is al vier weken spoorloos en binnen het rechercheteam is de hoop op een goede afloop zo goed als verdwenen. Gaandeweg het onderzoek lijkt het er op dat de vermiste Robin en de vermoorde man in het park met elkaar te maken hebben. Maar het antwoord daarop laat lang op zich wachten. Tot de afschuwelijke waarheid aan het licht komt.

Hoewel de misdaadschrijver al een dozijn boeken op zijn naam heeft staan, geldt voor hem niet dat het schrijfproces makkelijker verloopt. Nanne vertelt: ‘Elk verhaal kent weer zijn eigen hobbels. Daarbij wil ik ook niet dat het te veel een kunstje wordt. Ik start mijn verhaal vanuit een idee dat ik in grote lijnen heb uitgewerkt. Achteraf blijkt telkens dat daar verrekt weinig van overeind blijft. Het verhaal kiest dan toch weer zijn eigen weg. In het begin verzette ik mij daar nog wel eens tegen, maar nu laat ik dat toe en laat me verrassen waartoe dat leidt.’ Zijn inspiratie haalt de auteur uit het dagelijks leven. Zo komt West-Friesland, waar hij woont, terug in zijn verhalen, en gebruikt hij gebeurtenissen en verhalen van mensen om hem heen.
Het resultaat is een verontrustend verhaal. Spannend, beklemmend, en soms ook ontroerend.

Lonely Boy, misdaadroman
Auteur: Gerard Nanne
Uitgave: Uitgeverij Ellessy
ISBN: 978 90 8660 245 2
Omvang: 216 pag.
Prijs: € 17,95

Het boek is verkrijgbaar in elke reguliere boekhandel en via internet.

Geschreven door

Contact Info

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.