Stadswild – Angelique Heijligers

Gepubliceerd op

stadswild

Dit boek neemt je mee op een ontdekkingsreis en inspireert je om als stadsmens dichter bij de natuur te leven, op ieder moment van de dag, in ieder seizoen en in iedere levensfase. Praktische trainingsschema s, yoga-en meditatie-oefeningen en lifestyle adviezen worden afgewisseld met achtergrondinformatie omtrent de Paleo lifestyle, oftewel waarom er in ieder stadsmens een oermens schuilt. Daarbij bevat dit boek Paleo-recepten van sterrenkok Edwin Sander. De recepten zijn eenvoudig te bereiden en hebben als leidraad ‘de natuur op je bord.

Als stadsmensen leven we een leven dat zo ver staat van de natuur, dat we ons er nog nauwelijks mee verbonden voelen. In een wereld van gebouwen, klimaatbeheersing en artificieel licht zijn bomen, planten, wilde dieren en insecten inderdaad schaars. Maar ook in de stad is de natuur nog steeds aanwezig. Het is om ons heen, het is wat we zijn.

Leer met Stadswild over de oerkracht van trainen, voeding en jouw mindset om als stadsmensen verbinding te maken met de natuur om je heen en in jezelf.

Het mooie aan dit boek is dat Angelique je geen levensstijl opdringt, ze vertelt je wat zij vindt en ervan weet en het is aan jou de keuze om daar iets mee te doen of niet.
Angelique is ook erg realistisch in de dingen die ze vertelt, bijvoorbeeld dat ze maar voor tachtig procent de paleo-lifestyle beoefend omdat de overige twintig procent gebruikt moeten worden voor het voedsel en de lifestyle van deze tijd; het is gewoon niet haalbaar om alles als de oermens te doen.
Er staan veel tips en suggesties in om je keuzes te maken en oefeningen te doen met gebruik van de stad maar vooral ook heel veel uitleg en details over hoe bepaalde dingen zijn ontstaan, bijvoorbeeld yoga.
Stadswild is een mooi boek dat je tips en handvatten geeft om de oermens in je “stadse zelf ” naar boven te halen zonder dingen te moeten.
Dit boek is geschikt voor iedereen die gezonder wil gaan leven maar nog niet weet hoe.

Uitgeverij: A.W Bruna
Pagina’s: 224
ISBN: 9400503768
Prijs: € 24,95

Geschreven door

Contact Info

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.