Het verborgen paleis van Narada: een avonturenboek met unieke cover en eigen afloop‏

Gepubliceerd op

Het_verborgen_paleis_van_Narada_een_avonturenboek_met_unieke_cover_en_eigen_afloop

Het nieuwe boek van Roos Boum ‘Het verborgen paleis van Narada’ is met recht een boek voor én door kinderen. In dit ‘Two-way-boek’ kan de lezer op acht punten in het boek verschillende hoofdpersonen gaan volgen. Uiteindelijk komen de verhaallijnen weer bij elkaar, maar is er weer keuze uit meerdere aflopen. Dus dat maakt het origineel, verrassend en extra spannend! Daarnaast is het boek gemaakt samen met tieners, want zij mochten hun input geven én de cover ontwerpen.

Wat zou jij doen als je vaak nachtmerries hebt die uitkomen? Natasja van Gelderen is bijna 15 en droomt over een aparte ketting. Tot haar verbazing krijgt ze deze ketting echt in handen en vanaf dat moment gebeuren er rare dingen. Natasja wordt zelfs ontvoerd naar India! In het Verre Oosten ontmoet zij de knappe Timir en de hoogbegaafde Bart en ontdekt ze het verborgen paleis van Narada. Wie is die Narada toch en wat moet hij? Als Natasja weet te ontsnappen, komt ze meteen voor een moeilijke keuze te staan: helpt ze de wereld verbeteren met haar gave of kiest ze voor zichzelf? Hoe laat de lezer dit verhaal aflopen?

Plastic soep en reïncarnatie
Boum hoopt met ‘Het verborgen paleis van Narada’ tieners nieuwsgierig te maken naar diverse onderwerpen en een stuk bewustzijn te creëren. Daarom schreef zij haar boek samen met vier jongeren. Behalve verliefdheid, inkeer en de plastic soep, wilden de tieners ook controversiële onderwerpen als reïncarnatie en helderziendheid aan de orde laten komen. Naast een spannende avonturenroman noemt Boum haar werk een ‘Two-way-boek’, geïnspireerd op de textadventure-computergames die eind jaren zeventig op de eerste homecomputers werden gespeeld. De lezer kan op meerdere plekken in het boek zelf kiezen welke hoofdpersoon hij gaat volgen en kan dus ook de afloop van het verhaal bepalen.

Tieners ontwerpen de kaft
In samenwerking met Droomvallei Uitgeverij werd een kaftontwerpwedstrijd georganiseerd voor deelnemers van 12 tot 18 jaar voor ‘Het verborgen paleis van Narada’. Tieners mochten een spannende kaft ontwerpen. Volgens uitgever Esther van der Ham van Droomvallei Uitgeverij nam Boum hiermee een behoorlijk risico: ‘de kaft maakt of breekt een boek’. Het bleek een succes, maar liefst 40 jongeren leverden hun ontwerp voor de kaft in. De kaftontwerpen van de talentvolle Josse Pommé (17 jaar) en Kati Hartman (12 jaar) werden als beste bestempeld. Hun ontwerpen zijn samengevoegd en gebruikt op de kaft van het boek.

Spraakmakende boeken waar je stil van wordt
Roos Boum gelooft in spraakmakende boeken waar je stil van wordt en debuteerde in 2007 met de autobiografie ‘Valse salie, Kroniek van een verscheurde jeugd’. Dit werd meteen een bestseller. Daarnaast was zij redacteur van het tijdschrift Pure Fantasy, jurylid bij diverse schrijfwedstrijden en is ze schrijfcoach geweest voor de Castlefest bookaward. Roos Boum staat bekend als een maatschappijkritisch en veelzijdig auteur en bindt zich niet aan één genre. ‘Het verborgen paleis van Narada’ is haar tiende boek.

Vanaf 8 februari te koop
Nieuwsgierig geworden naar het spannende avonturenboek van Roos Boum en de cover? Vanaf 8 februari is het jeugdboek te verkrijgen in (online) boekwinkels en via Prachtboeken.nl. Het wordt uitgegeven in een paperbackuitgave van €17,95 (ISBN/EAN: 978-94-91886-02-7) en is geschikt voor iedereen vanaf 13 jaar.

 

Geschreven door

Contact Info

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.