Kinderboek ‘Lena is in de war’ maakt misbruik bespreekbaar‏

Gepubliceerd op

Kinderboek_Lena_is_in_de_war_maakt_misbruik_bespreekbaar

Lena was een vrolijk meisje, totdat de nieuwe vriend van haar moeder bij hen kwam wonen. Niemand begrijpt wat er aan de hand is, maar sommige mensen maken zich wel zorgen. Frits doet nare dingen bij Lena en daar snapt ze niets van… Met het indrukwekkende boek ‘Lena is in de war’ maakt auteur Margreet Krottje seksueel misbruik bespreekbaar voor kinderen.

Heldere boodschap
Psycholoog Krottje heeft zich gespecialiseerd in de gevolgen van seksueel misbruik en weet dat deze zeer ingrijpend zijn. In haar praktijk ziet ze dat mensen dit vaak niet goed begrijpen. Met haar trainingen, website en boeken hoopt Krottje cirkels te doorbreken voor mensen die in deze afschuwelijke situatie terecht komen. Eerder gaf Krottje volwassenen inzicht in de heftige consequenties van seksueel misbruik in het boek ‘Een ademloos leven’. Om ook kinderen die met misbruik te maken hebben (gehad) uitleg te geven over dit belangrijke onderwerp, schreef Krottje een tweede boek met een heldere boodschap voor kinderen: Dit mag niemand bij je doen! Zoek een veilige persoon aan wie je dit kunt vertellen. Jij hebt niets verkeerds gedaan. Daarnaast biedt het boek praktische tips voor ouders.

Meer informatie over de praktijk en de trainingen van Margreet Krottje is te vinden op www.tebeyo.nl en www.tebeyo-academie.nl.

Droomvallei Uitgeverij
Toen Droomvallei Uitgeverij het prachtige manuscript van ‘Lena is in de war’ onder ogen kreeg, wist de uitgeverij dat het verhaal gelezen moest worden. De bijzondere boeken van de uitgeverij zijn veelal bedoeld om kinderen op een creatieve manier krachtiger te maken en te ondersteunen bij heftige gebeurtenissen. Andere titels van de uitgeverij voor kinderen zijn onder meer ‘De dolfijn met sproeten’ (een boek over pesten). Voor volwassenen die te maken hebben gehad met seksueel misbruik verscheen bij Droomvallei Uitgeverij eerder het boek ‘Helen van seksueel misbruik. Het trauma voorbij’ van Ivonne Meeuwsen.

Verkrijgbaar vanaf 21 februari 2014
Het boek ‘Lena is in de war’ wordt gepresenteerd tijdens een uitverkocht congres van Slachtofferhulp op 21 februari 2014. Vanaf deze datum is het boek verkrijgbaar bij alle (online) boekwinkels en via Prachtboeken.nl. Het boek verschijnt in een paperbackuitgave (ISBN: 978-94-91886-04-1) van 10 euro en is geschikt voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar.

Geschreven door

Contact Info

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.