Long Acre-serie deel 2 – Hij die blijft – Roni Loren

Gepubliceerd op

Tijdens het gala van de seniors van Long Acre High School kwamen bij een schietpartij veel studenten om het leven. Slechts een kleine groep wist te overleven. Twaalf jaar later wordt er een documentaire gemaakt over de schietpartij en komen de overlevenden terug naar Long Acre. Rebecca wordt door de wereld gezien als een overlever, maar zo voelt ze zich niet. Ze kan de verschrikkelijke avond uit haar verleden niet vergeten. Rebecca stort zich op haar werk als advocaat en doet alles om haar zaken te winnen. Wes probeert zijn leven weer op te pakken na een heftige scheiding. Hij is zijn restaurant en de helft van zijn bankrekening kwijt, en ook mentaal heeft hij een klap gekregen. Als hij getuige is van een straatroof en het slachtoffer Rebecca redt – de advocate die zijn ex hielp om Wes te ruïneren – wordt zijn leven plotsklaps een stuk ingewikkelder.

Dat de liefdesverhalen in een film zo met het echte leven verschillen, kon Rebecca als scheidingsadvocate bevestigen. Zo had ze in de zaak die ze nu behandelde, Prins Hairy een hond die het twistpunt was. Terwijl zijn aanstaande ex beweerde dat de hond haar steundier was, beweerde Anthony dat dat waarschijnlijk de aannemer moest zijn, die bij haar in bed lag. Maar de gemoedelijke lopen pas echt hoog op als het huis ter sprake komt. Dan gooien ze het sex leven op tafel en houdt niemand zich meer aan de regel geen stemverheffing of gevloek tijdens het overleg. Rebecca echter leerde al vrij snel dat je je niet te snel moest hechten aan dingen. In groep zes verliet haar moeder haar om een ander gezin te stichten. Het zou niet lang meer duren, voordat ook zelfmoord of moord op tafel zou komen. Ook al waren dat altijd alleen maar dreigementen, toch was dat een standaard iets wat gezegd zou worden. Rebecca wist als geen ander dat niet altijd dreigementen losse flodders waren, dat dachten ze ook bij Long Acre. En dat liep zo totaal anders af dan verwacht. Rebecca wachtte op het juiste moment, het moment waarop de overspelige vrouw zou ontploffen en de echte waarheid naar boven zou komen. Anthony kreeg de hond en zijn platen. Een misstap maken is nog te begrijpen, maar dat gevoelens je bedrogen en dat de magie in de liefde niet echt was, dat ondervond Rebecca iedere keer weer. Ze bleef liever alleen, gespaard van al het drama. Wesley Garret inmiddels gescheiden en chef-kok, had één probleem vrouwen, één blik en het was problemen, drama en rampen in wording. Hij probeerde na de scheiding weer iets op te bouwen en had dringend geld nodig voor zijn foodtruck project. Een vriendin betaalde hem als stripper, als hij kookles gaf aan vrijgezelle feestjes. Na het feestje liep Wes naar huis. Rebecca die net besloten had na lang werken, lekker eten te halen, hoorde wat schuifelen. Haar haren gingen al overeind staan. De fles wijn in haar tas maakte een dof geluid toen het de grond raakte. Maar zodra het geweer op haar gericht is, speelt er een totaal andere film af. Half verdoofd maakt ze de situatie mee, waarin ze zich bevindt. Dan hoort ze de hond, die ze eerder een stuk brood had gegeven. Ze gilt keihard: “PISTOOL!” als ze iemand hoort aankomen. En dan is er het schot. Wesley schrikt zich rot en wil gelijk de politie en ambulance regelen, maar Rebecca wil wat anders. Wesley volgt onder duidelijk protest haar verzoek op en belt zijn broer, een dierenarts…

“Hij die blijft” is het tweede deel van de Long Acre-serie van Roni Loren. Iedere keer volg je iemand anders, die bij deze schietpartij betrokken is geweest. Dit keer volgen we Rebecca Lindt, zij is een succesvolle scheidingsadvocate bij het bedrijf van haar vader en leert door toeval Wesley kennen. De overspelige ex-partner in een zaak waar zij zijn echtgenote heeft verdedigd. Als iets wel haaks op elkaar staat zijn zij het wel. Rebecca heeft een briljante toekomst gewoon klaarliggen, Wesley echter is alles kwijtgeraakt na zijn scheiding en probeert nu weer met moeite iets op te bouwen. Roni laat je in dit verhaal zien dat achter een zelfverzekerd gezicht ook angst kan zitten, angst van iets uit het verleden wat zich mengt met het heden. Maar ze laat je ook zien dat je je hart passie moet volgen en niet altijd moet voldoen aan het verwachtingspatroon wat andere voor jou voor ogen hebben. Het tweede deel is een strijdlustig verhaal, waarin blijkt dat het soms allemaal zo anders kan aflopen. Roni Loren schrijft echt een meesterlijke serie, het derde deel “Zij die vecht” komt in september 2020 uit.

Uitgeverij: Zomer & Keuning
ISBN E-Book: 9789020537710
Prijs: € 9,99

Geschreven door

Contact Info

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.