Fake trip – Margje Woordrow

Gepubliceerd op

Fake it till you make it…

Een vierdaagse schooltrip naar Barcelona. Iedereen hoopt te chillen op het strand en wil stiekem het nachtleven verkennen. Helaas staan er verplichte excursies op het programma.
Dan gebeurt er een afschuwelijk ongeluk in de Sagrada Familia. Gruwelijke details worden verspreid via social media. In een duizelingwekkend tempo komen geheimen bloot te liggen. Maar wat is echt en wat is fake news?
Kunnen Demi en Billy deze ramp stoppen? Of volgen er meer slachtoffers?

Demi gaat op excursie met school en ze heeft er weinig zin in omdat het er warm is en zij, door haar blauwe plekken, een coltrui en lange mouwen aan heeft. Ook Billy heeft er weinig zin in maar dat komt vooral doordat hij deze trip niet eens zelf heeft betaald of überhaupt had gekund en omdat zijn zogenaamde vrienden zulke horken zijn. Al voordat de groep het vliegtuig in gaat is er van alles aan de hand, de leraar die mee zou gaan komt niet opdagen wat heel vreemd is en wanneer er ook nog eens een verontrustend filmpje in de ‘Barcelona groepsapp’ verschijnt, is de paniek compleet.

 

Weer weet Woodrow een heftig verhaal neer te zetten, niet alleen heftig door wat er in het verhaal gebeurt, maar ook de onderliggende boodschap is weer goed raak. De boodschap die deze keer in het verhaal ligt en echt wel binnenkomt, is dat niemand écht is zoals hij lijkt te zijn of zich voordoet, er zit altijd wel een reden achter waarom iemand is of doet zoals hij of zij is of doet. De cover is weer echt een Woodrow, de grote gele stip met haar naam erin en daarboven een foto van een meisje waar je naar blijft kijken en zij stelt, in mijn ogen dan, heel erg symbolisch, het dubbelleven voor dat sommige mensen leiden, ook zit er weer een tof politielint omheen. De dader was een verrassing en dat heeft Woodrow echt weer super tot het einde volgehouden, want er hebben veel personages als dader de revue gepasseerd in mijn hoofd, maar deze eerlijk gezegd niet. De schrijfstijl is makkelijk waardoor je dit het verhaal heen vliegt en het blijft spannend doordat je elke keer vanuit een ander personage leest, de ene keer vanuit Billy de andere keer vanuit Demi.

Uitgeverij: De Fontein
ISBN: 9789026151149
Pagina’s: 285
Prijs: € 14,99

Geschreven door

Contact Info

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.