Long Acre-serie deel 3 Zij die vecht- Roni Loren

Gepubliceerd op

Tijdens het gala van de seniors van Long Acre High School kwamen bij een schietpartij veel studenten om het leven. Slechts een kleine groep wist te overleven. Twaalf jaar later wordt er een documentaire gemaakt over de schietpartij en komen de overlevenden terug naar Long Acre. Taryn verloor haar jongere zusje bij de schietpartij, maar niemand weet dat het haar schuld is dat ze overleden is. Ze kan de ingrijpende gebeurtenis niet vergeten en ze kan zichzelf al helemaal niet vergeven. Shaw Miller werd als broer van de schutter op Long Acre High School door iedereen herinnerd aan de gebeurtenis. Hij besluit zijn leven om te gooien: hij verandert zijn uiterlijk, zijn naam en zijn leven. Zo staat niets hem in de weg om opnieuw te beginnen… denkt hij.

Op je date over sociopaten praten, was volgens Dokter Taryn Landry geen goed idee. Maar tijd voor hobby’s of Netflix-series had ze niet. Alle tijd ging op in onderzoek of lesgeven in psychologie op de universiteit. Kincaid had deze date geregeld, in de hoop dat Taryn een sociaal leven zou opbouwen. Maar ook deze date was een fiasco en als ze hem onderweg naar huis analyseert, blijft haar uitkomst dat ze saai is. Kincaid raadt haar aan om een vakantie te nemen of om te verhuizen naar de stad. Onderweg naar huis heeft een bar waar “Boulevard of Broken Dreams” werd gespeeld, een mega aantrekkingskracht. Ze moest aan Kincaid denken zou ze dit bedoelen, als in een ander pad inslaan. Alles ging zo snel voordat ze er erg in had werd haar naam aangekondigd en staat ze met haar ogen dicht het nummer voor haar zus te zingen. Ze krijgt een daverend applaus en wordt zelfs winnaar, maar het enige waar Taryn aan kan denken is vluchten, weg van waar ze was. Maar tijdens haar vlucht valt ze en verliest ze haar schoen. Ze wordt overeind getrokken en zijn stem zegt dat ze naar buiten moet, hij zocht haar schoen wel. Eenmaal buiten probeerde ze de controle terug te krijgen. Alles kwam weer boven en op het moment dat hij haar schoen aan haar geeft, houdt ze nog steeds haar ogen dicht. Als ze haar ogen opendoet, krijgt ze de schrik. Dit kan niet waar zijn, zag ze echt Joseph Miller voor haar staan? De vreemdeling blijkt Lucas te heten. Hij deed aan zwemmen, wat zijn goddelijke lichaam verklaarde waar Taryn naar aan het staren was. Net op het moment dat hij haar zegt dat ze super goed gezongen had en ook had gewonnen, gaat haar mobiel af. Het was haar bezorgde moeder die ze nu echt niet kon wegdrukken. Op het moment dat ze zich omdraaide en Lucas wilde uitnodigen, is hij weg. Lucas had zo zijn eigen redenen om weer in de massa te verdwijnen. Bij een liefdadigheidswedstrijd voor de slachtoffers van gewelddadige misdaden komt Taryn weer oog in oog met Lucas te staan. Hij was daar samen met Rivers om hun sportschool Gym Xtreme te promoten. Taryn doet samen met Kincaid mee aan de race. Ze doet het erg goed en ligt zelfs voor, maar dan gaat het mis, vreselijk mis. Nog voor Lucas kan nadenken, rent hij op haar af. Ze ademt moeilijk en hij tilt haar op en brengt haar naar de dichtstbijzijnde ambulance. Ze moet naar het ziekenhuis, de broeder vermeld naar welk ziekenhuis ze gaan. Onderweg smeekt hij het universum dat ze hopelijk niets ernstig heeft. Maar waarom raakt dit hem zo erg?…

“Zij die vecht” is het derde deel van de Long Acre-serie van Roni Loren. Zoals ook in de voorgaande delen volgen we slachtoffers van Long Acre van dichtbij mee, in dit deel is dat Taryn en Shaw. Taryn stort zich totaal in het onderzoek naar gewelddadigheid op scholen, puur uit schuldgevoel voor haar overleden zus. Shaw, die vindt dat hij geen recht op een leven heeft, daar zijn broer Joseph Miller, de dader van de Long Acre schietpartij is. Het universum gooit hier nog een schepje bovenop en laat door toeval beide verliefd op elkaar worden. Deze liefde is al op voorhand gedoemd, door alles en iedereen. Je ziet ook weer in dit deel dat de bijzondere en onvoorwaardelijke vriendschapsband die de vier vriendinnen hebben, ze overeind houdt in dit verschrikkelijke gebeuren. Roni Loren kan ook meesterlijk de hartstochtelijke passie en de vurigheid in de liefde beschrijven. Maar zo ook alle andere gevoelens die de slachtoffers meemaken, ze zijn zo voelbaar en soms ook zo herkenbaar. Roni Loren laat je nadenken, mensen zullen altijd een oordeel hebben, zonder zich te realiseren wat de ander daadwerkelijk heeft meegemaakt. Het vierde en helaas het laatste deel “Hij die vasthoudt” komt in oktober 2020 uit.

Uitgeverij: Zomer & Keuning
ISBN: 9789020537697
Prijs: € 9,99

 

Geschreven door

Contact Info

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.