Princess-serie deel 2 – Uitdaging van Olivia Lewis

Gepubliceerd op

Na een ingrijpende gebeurtenis vermoedt Ivy dat haar toekomstdroom met Jake wellicht niet haalbaar is. Er zullen dingen moeten veranderen, maar is ze in staat om hierin de juiste keuze te maken wanneer alles op zijn kop komt te staan? En hoe zet Jake zijn leven goed op de rit, na alles wat er is gebeurd…? Gelukkig kan Ivy altijd rekenen op de steun van haar familie, maar toch heeft ze het idee dat ze bepaalde zaken zelf zal moeten uitzoeken, daar kan niemand haar mee helpen … of toch wel?

De knallen dreunen na en als Ivy tevoorschijn komt, ziet ze pas wat er werkelijk is gebeurd. Ze schreeuwt haar longen uit haar lijf. Door de ogen van Jake zie je een totaal ander beeld, beginnend bij het moment dat Sabrina iets met hem wil bespreken. Zijn gedachten zijn zo anders dan dat Ivy denkt, zeker bij het idee dat die “Beek” langs kan komen. Maar Jake heeft een bepaald verleden, waarbij Ivy snel een verkeerde conclusie kan trekken. Met Sherwin’s woorden: “zwarte auto” en een zicht op een AK-47 uit een raam, verandert ineens alles. Ivy’s moeder en Jake liepen echter achter Ivy aan. Bij de schoten duikt iedereen, behalve Luci. Het gegil van Ivy, zal niet iedereen snel vergeten. Maar gelukkig was het een buikschot en heeft ze maar een week in het ziekenhuis gelegen. Jake was er slechter aan toe. De haat van haar vader richting Jake is nu nog erger geworden. Ivy hoorde van Sherwin in het ziekenhuis wat er werkelijk allemaal was gebeurd. Daarbij beseft ze dat het leven te kort is en dat je geen eeuwige ruzie of haatgevoelens naar elkaar moet hebben. Ze moet met haar vader gaan praten. Jake was echt wel het doelwit, haar moeder was puur collateral damage. Dat alles maakte dat Ivy inwendig totaal overhoop lag met haar gevoelens, maar niet iedereen zag dat. Ze smacht naar Jake, maar tevens is er ook het gevoel voor afstand en zelfs breken met elkaar. Ze bezoekt haar zus in het MBU en ook zij vraagt hoe het zit tussen haar en Jake. Haar zus wijkt als enige af van de rest van de familie, zij zegt dat Jake haar nodig heeft en dat ze moeten praten. Ze weet haar ook te vertellen dat Freek Beek, de aanstichter van alles, is opgepakt. Dat geeft haar wel een opluchting. Als ze bij haar zus weggaat, komt ze Jake ineens tegen, hij roept haar. Maar ze luistert niet en ontwijkt hem, ze kan het gewoon nog niet. Jake breekt als hij weer terug is in zijn kamer. Sherwin adviseert hem dan ook om Ivy ruimte en tijd te geven. Hij moet beter worden en aan zichzelf denken. Dit alles zet hem aan het denken en hij besluit Ivy een berichtje te sturen, een bericht wat pijn doet maar wat wel moet, al laat hij daarbij wel de deur op een kier open staan…

“Uitdaging” is het tweede deel van de Princess-serie van Olivia Lewis. Voordat je met het verhaal begint, verfrist Olivia je eerst weer even op met de korte beschrijving van de belangrijke personages/familie van Ivy, tevens geeft ze je ook het laatste hoofdstuk van het eerste deel. Super handig, want hierdoor zit je gelijk weer terug in de enorme cliffhanger waar we bij “Zwaartekracht” zijn geëindigd. Maar het blijft niet alleen bij die vreselijke gebeurtenis, het gaat verder en Olivia snijdt daarbij onderwerpen aan, die niet alleen taboe zijn, maar ook voor de meeste mensen te moeilijk zijn om te bespreken. Ivy’s familie heeft een vreemde maar vooral sarcastische humor als het om gevoelige onderwerpen gaat, maar daarbij laat Olivia je wel degelijk hun liefde zien, die ze voor elkaar hebben. Dat zowel Ivy als Jake enorme keuzes moeten maken, zet je als lezer ook aan het denken. Soms is het volwassen worden en je eigen leven beginnen niet zo vanzelfsprekend. Olivia heeft een heerlijke schrijfstijl waardoor je blijft lezen, maar ze kan je overigens ook zeker rode oortjes geven bij de vurige passie die Ivy beleefd. Het tweede deel is nog spannender en Olivia laat met wederom haar enorme cliffhanger (die weer echt meesterlijk is) je dit keer verbijsterd achter. Gelukkig komt het derde deel “Samen” van de Princess-serie van Olivia Lewis eind maart 2023 uit.

Uitgeverij: de Fontein
ISBN: 9789026162251
Aantal pagina’s: 288
Prijs: € 20,00

Geschreven door

Contact Info

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.