Vier wandelaars & een Siciliaan van Marion Pauw, Elle van Rijn, Roos Schlikker en Femmetje de Wind

Gepubliceerd op

Vier vrouwen schrijven zich in voor een wandelvakantie in Italië. Onder leiding van de Italiaanse gids Vincenzo lopen ze door het ruige binnenland van Sicilië. De vrouwen hebben allemaal zo hun eigen motieven om deel te nemen aan de wandeltocht, allemaal ontvluchten ze het leven thuis. Lukt het ze om zich te ontdoen van de ballast uit het verleden en hun verwachtingen voor de toekomst bij te stellen?

Joy had Lobbes gezien in het park, ze geloofde haar ogen niet en was rechtstreeks naar Lot gegaan. De woorden: “Heb je nooit iets vermoed?” was niet wat Lot wilde horen. Ze moest weg en niet een weekje zonnen, maar lopen. Joy regelde al snel de tickets. Wat ze nog niet wist was dat ze zelf ook wel die reis kon gebruiken, na het gesprek met haar agent. Als je loopt denk je makkelijker. Het werd een wandelvakantie van acht dagen met een gids in Sicilië. Hannah een psycholoog gaat ook mee, zij was een beetje aan het doordraaien, toen een patiënt al na vier sessies wilde stoppen. Lag de fout bij haar? Ze moest eruit en een wandelvakantie in de Italiaanse bergen zou ook top voor Zac zijn. Helaas kon hij niet meer hij had drie sollicitatie gesprekken. Bibi heeft de trip de avond ervoor pas geboekt en had bijna geen bagage meegenomen. Ze tast de andere vrouwen in het hotel af. Door een fout in de boekingen moest ze haar kamer delen met Hannah. Bibi had een appje van haar vader gekregen, waar ze in vredesnaam was. Ze haalde diep adem en zong een mantra. Dag 1, Palermo een stadswandeling. Vincenzo is hun gids. Bibi wilde na het ontbijt snel nog goede wandelschoenen kopen, maar eindigde bij de haven. Hannah is de eerste die opmerkt dat Bibi er niet bij is, als ze door de straatjes lopen. Maar een ieder in de groep heeft zo zijn eigen problemen. Tijdens de wandeling vertelt Vincenzo Hannah over de geschiedenis van Palermo. Haar man belt haar en ze neemt even afstand van de groep. Als ze terugkomt, staat ze helemaal te shake. Allemaal zijn ze bezorgd en vragen wat er is. Hannah vertelt een leugen, niemand gelooft haar. Later in het hotel wordt Joy gebeld. Of ze op auditie kan komen, gelukkig kan het ook online. Dag 2, Santa Cristina Gela – Corleone: 25,5 km, 640 meter stijgen 800 dalen, in totaal 8 uur wandelen. De vrouwen zijn op zichzelf aangewezen, Vincenzo moest onverwachts hun koffers naar het volgende hotel brengen. De route is prachtig en iedereen geniet van het uitzicht. Bij een splitsing gaat het even mis, Lot zegt rechts en Bibi zegt links. Ze twijfelen maar volgen toch uiteindelijk Bibi, die al vooruit was gelopen. Even zijn ze haar kwijt, maar dan ziet Lot Bibi en zegt: “O mijn god, daar drijft ze”…

“Vier wandelaars & een Siciliaan” is een bijzonder verhaal wat geschreven is door vier dames: Marion Pauw & Elle van Rijn & Roos Schlikker & Femmetje de Wind. Het verhaal gaat over vier vrouwen die deelnemen aan een wandelvakantie in Sicilië en zo hun eigen beweegreden hiervoor hebben. Een pelgrimstocht door de Italiaanse bergen inclusief een professionele gids. Voordat ze aan de tocht beginnen, krijg je eerst nog een kijkje bij hun thuissituatie. Op Sicilië ontmoeten ze elkaar. Ook hier zie je weer dat iedereen elkaar beoordeeld aan haar of zijn buitenkant. Het verhaal wordt als een soort dagboek verteld. De vrouwen houden zich in het begin allemaal groot, maar door de soms wat zware stukken tijdens de dagwandeling, komen ze zichzelf uiteindelijk tegen. Je leeft met de vrouwen mee, zeker door de gespreken die ze wel en niet met elkaar voeren. De natuur, het lopen, laat ze weer het pure leven zien en voelen. Het is een bijzonder mooi maar ook emotioneel verhaal, wat vol zit met gebeurtenissen die zich zowel in het heden als in het verleden afspelen. Misschien zou het voor iedereen wel leerzaam zijn, om eens zo’n wandeling te maken. Een zijn met je gedachten of de gedachten van een ander. Bibi was mijn favoriet, puur door haar behulpzaamheid, die niet altijd door een ieder begrepen werd, maar ook haar strijdvaardigheid. Ik hoop dat deze vier dames nog veel meer boeken samen gaan schrijven, want dit was echt een geweldig en bijzonder verhaal.

Uitgeverij: The House of Books
ISBN: 9789044363340
Aantal pagina’s: 320
Prijs: € 22,99

Geschreven door

Contact Info

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.