Het Utopia Experiment – Robert Ludlum & Kyle Mills

Gepubliceerd op

Het_Utopia_Experiment_-_Robert_Ludlum__Kyle_Mills

Een revolutie op het gebied van oorlogvoering, maar is het wel veilig?
Dresner Industries presenteert een revolutionair nieuw product: de Merge. Een technologische uitbreiding van de menselijke waarneming die direct gekoppeld is aan de hersenen. Kolonel Jon Smith wordt gevraagd het militaire potentieel te bepalen van het apparaat en de bijbehorende implantaten. Hij ontdekt dat de Merge een nieuwe manier van oorlog voeren mogelijk maakt. Een uitvinding die niet in handen van Amerika’s vijanden mag komen.

Maar is de Merge wel zo’n zegen voor de mensheid als Dresner beweert? En wat is het verband met een bizarre slachting in Afghanistan? Het is duidelijk dat Dresner iets verbergt, maar wat? Jon Smith en Randi Russell zijn vastbesloten om met gevaar voor eigen leven de waarheid te achterhalen die hun tegenstanders tot elke prijs geheim willen houden.

Robert Ludlum brak op zijn veertigste door met De Scarlatti Erfenis en heeft inmiddels meer dan vijfentwintig wereldwijde bestsellers op zijn naam staan. Zijn serie rondom Jason Bourne is succesvol verfilmd met Matt Damon in de hoofdrol.

In het Utopia Experiment komt Dresner Industries met een revolutionaire uitvinding; de Merge, een apparaat dat, samen met een implantaat, het functioneren van de mens kan beïnvloeden. In eerste instantie lijkt de Merge een perfecte uitvinding; het verscherpt de zintuigen waardoor men perfect kan zien en horen, maar daarnaast ook je omgeving scant. Zo geeft het apparaat aan welke mensen je beter niet kunt vertrouwen.

Ook het leger krijgt lucht van deze uitvinding en Kolonel Jon Smith mag uitzoeken of de Merge wellicht extra mogelijkheden kan bieden in oorlogstijd. Gaandeweg ontstaan er voor de kolonel echter steeds meer vragen, want is deze uitvinding wel de vooruitgang die het lijkt te zijn? Jon Smith stuit, samen met Randi Russell, op vreemde situaties die duidelijk te maken hebben met Dresner Industries en hun nieuwste uitvinding. Beide zijn vast van plan om de onderste steen boven te krijgen in dit lugubere verhaal.

Uitgeverij: Luitingh – Sijthoff B.V.
ISBN: 9789024529490
Prijs: € 19,95

Geschreven door

Contact Info

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.