De Tattooverzamelaar – Alison Belsham

Gepubliceerd op

44216980_339967083431763_2425946018685124608_o

Wanneer Marni Mullins, een tatoeëerder uit Brighton, een gevild lichaam ontdekt, heeft de onlangs gepromoveerde inspecteur Francis Sullivan haar hulp nodig. Er loopt een seriemoordenaar rond die de tatoeages van de lichamen van zijn slachtoffers afsnijdt terwijl zij nog leven. Marni kent de tattoowereld als geen ander, maar heeft zo haar eigen redenen om de politie te wantrouwen. Ze achterhaalt de identiteit van het volgende slachtoffer, maar zal ze het aan Sullivan vertellen of gaat zij zelf achter de tattooverzamelaar aan?

Marni Mullins is tattoo artieste in Brighton en vandaag staat ze op de tattoo conventie. Wanneer de klant even een pauze nodig heeft gaat ze zelf ook even de hort op voor een bakkie koffie en een peukie maar wat ze in haar pauze ziet vergeet ze nooit meer, ze belt anoniem de politie en gaat weer terug naar haar klant. Francis Sullivan is gepromoveerd en is nu Inspecteur Sullivan, hij word in de kerk gebeld dat zijn eerste lijk op hem ligt te wachten. Marni is helemaal van slag wanneer ze terug komt in de conventie hal en heeft nog even de tijd nodig om weer tot rust te komen, haar op sensatie beluste klant help daar niet bij. Helaas heeft Marni’ s idee om met prepaid telefoon te bellen niet geholpen en staat Sullivan op de stoep tijdens de conventie. Hij heeft haar hulp hard nodig bij het vinden van de tatoeëerder van man waar de tattoo vanaf is gehaald want wellicht kan die vertellen wie de arme man is. Marni raakt steeds meer en meer betrokken bij het onderzoek en doet zelfs meer dan goed voor haar is. Wanneer ze ontdekt wie het volgende slachtoffer zal zijn trekt ze haar eigen plan met desastreuze gevolgen.

Soms heb je een boek in handen waarvan je hoopt dat hij verfilmd word, dit is daar één van. Wat een onwijs goed verhaal. De eerste bladzijden pakken je meteen vast en je wilt door lezen tot je ogen dicht vallen, en ja dat gaat je gebeuren, net als mij. Sommige details zijn echt goor maar maken het verhaal net weer even wat echter dan hij al is. De manier van schrijven is super vlot en lekker te pakken waardoor het als een trein leest. Het hele verhaal heeft vanaf de eerste bladzijde en soort niet te grijpen spanning, maar richting het einde krijgt de spanningsboog toch zeker wel een behoorlijke piek die je niet onberoerd laat. Het verhaal word verteld vanuit verschillende personages maar voornamelijk Francis en Marni vertellen het verhaal. En wanneer je denkt dat alle gruwel voorbij is begint het weer overnieuw, echt een heerlijk verhaal voor iedereen die van spanning en gruwelijkheden houdt. Op een gegeven moment komt er een wending voorbij die je óf wel óf niet aan ziet komen en een best wel lief einde waar ik even om moest grinniken, sjah anders kan ik het einde niet verwoorden. De cover, jeetje daar kan ik naar blijven kijken, op zich zo simpel maar tevens zo doeltreffend, vooral door de bloedrode kleur van de vissen en de titel op de rug. Een geweldig verhaal en zeker een boek dat ik nog eens ga oppakken.

Uitgeverij: The house of Books
ISBN: 9789044353884
Pagina’s: 334
Prijs:€ 21,99

 

[bol_product_links block_id=”bol_5bcd99856c492_selected-products” products=”9200000096138498″ name=”De Tattooverzamelaar” sub_id=”Alison Belsham” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geschreven door

Contact Info

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.