Wildcard – Marie Lu

Gepubliceerd op

20181008_173910

Het Warcross-kampioenschap kostte Emika Chen bijna haar leven. Nu ze de waarheid achter Hideo’s nieuwe NeuroLink-algoritme kent, kan ze hem niet meer vertrouwen. Vastbesloten om een einde te maken aan Hideo’s wrede plannen, werkt Emika samen met de Phoenix Riders. Ze ontdekt ook dat het algoritme niet haar enige probleem is. Iemand heeft een prijs op haar hoofd gezet en Hideo´s vijand Zero is haar enige kans om in leven te blijven. Maar zijn bescherming komt haar duur te staan. Emika zit gevangen in een web van verraad en de toekomst van de vrije wil staat op het spel. Hoe ver zal Emika gaan om de man van wie ze houdt neer te halen?

Hideo’s algoritme is geactiveerd, iedereen die de nieuwe contactlenzen van Henka Games heeft gebruikt, is nu volledig in de macht van Hideo. Niemand overtreed meer de wet en niemand doet iemand anders kwaad. Tenzij je de bètaversie van de lenzen nog gebruikt. Emika ziet de leegheid in ieder zijn ogen. Die de wet hebben overtreden, geven zich allemaal spontaan aan bij de politie of plegen zelfmoord. Emika walgt van zichzelf bij het verlangen naar Hideo, ze moest hem uit haar hoofd zetten. Hideo maakt via de tv bekend dat er is valsgespeeld, maar dat het team Andromea en het team Phoenix Riders een officiële herkansing krijgen. Die zal plaats vinden vier dagen voor slotceremonie. Emika was bij haar vrienden in een bar en net op het moment als ze weg wil gaan, krijgt ze een bericht van Zero. Hij waarschuwt haar dat er mensen naar haar toe zijn die kwaad willen, eerst geloof ze hem niet maar als er dan kogels langs haar suizen, besluit ze toch maar te gaan rennen. Er was in de Dark World een prijs op haar hoofd gezet. Onderweg komt ze Jax tegen en die helpt haar te ontsnappen. Als Emika erachter komt dat Jax ook een huurmoordenaar is, weet ze niet of ze wel te vertrouwen is. Ze zegt dat ze voor Zero werkt en instructies had gekregen om haar naar Zero te brengen. Dan wordt alles wazig en weet Emika dat ze gedrogeerd is. Flarden maakt ze mee, zo ziet ze ook dat de omgeving waar ze zich bevindt blauw en oranje goud kleurt. Ze is in de wijk van de Winter Dragons. In een hotelkamer komt ze bij en op haar telefoon ziet ze een uitnodiging van Hideo, zonder na te denken tikt Emika op haar scherm voor akkoord. Had ze echt hem om hulp geroepen? Zodra ze ophangt hoort ze dat Zero onderweg is naar haar, dan slaat de angst toe. Zeker als ze hoort wat zijn voorstel is. Die blik in Zero zijn ogen heeft iets ongrijpbaars, bijna onmenselijk waarom zou ze hem vertrouwen?

Wildcard is het vervolg op de Warcross. Wederom is de cover weer spectaculair. Marie Lu zelf geeft de mooiste omschrijving aan haar twee boeken, Warcross is het gemakkelijke kind en Wildcard is het kind dat keer op keer de klas uit wordt gestuurd. In Warcross leer je iedereen kennen en stap je de game wereld binnen en in Wildcard ga je met het spel verder, alleen val je daarbij van de ene verbazing in de andere. Het is een super spannend vervolg, het spel heeft iedereen zowel de spelers als de mensen erom heen in zijn grip, zelfs verder dan de meeste mensen ooit zullen komen te weten. Die wetenschap dat er een mogelijkheid bestaat dat een machtspersoon zulke dingen zou kunnen doen, is al best eng. Emika weet intussen niet meer wie er te vertrouwen is. Ze is aan het koorddansen tussen Hideo en Zero, tussen het algoritme en de blackcoats. Een ding weet ze zeker het algoritme moet gestopt worden. Alle kennis en wetenschap, maar ook de vriendschapsbanden worden op de proef gesteld, wie verteld de waarheid? Daarbij zijn de beelden die Emika van bepaalde mensen heeft, ineens zo veranderd, dat ze twijfelt of ze wel de juiste keuze maakt. Een super spannend en zeker avontuurlijk verhaal waar ook emotionele gedeeltes bij zitten. Een verhaal wat je ook aan het denken zet, zou die NeuroLink niet al bestaan en ons ook al in zijn grip hebben? Deze twee meesterwerken van Marie Lu moet je gewoon gelezen hebben.

Uitgeverij: Unieboek | Het Spectrum BV
ISBN: 9789000357307
Aantal pagina’s: 312
Prijs: € 19,99

[bol_product_links block_id=”bol_5bca0b76cbca1_selected-products” products=”9200000095300883,9200000095341679″ name=”Wildcard – Marie Lu” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geschreven door

Contact Info

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.