Handboek van een Summoner – Taran Matharu

Gepubliceerd op

20181012_144055

Een Summoner is iemand die demonen kan oproepen en aan zich kan binden. In dit handboek voor Summoners staat het dagboek van James Baker – het epische verhaal dat Fletcher, de held uit de Summoner-serie, inspireerde. Inclusief een uitgebreide demonologie, een gids met de basisbeginselen van het oproepen van prachtige illustraties van Hominum.

In opdracht van Lord Scipio schrijft Vrouwe Fairhaven het Dagboek van James Baker over. Em mede dankzij de beruchte groep Sylva, Cress, Othello en Fletcher kan Vrouwe Fairhaven het dagboek verder aanvullen met informatie die zij hebben opgedaan. Zo hopen ze dat iedere summoner met dit boek meer komt te weten en ook dat een ieder meer begrip heeft voor de burgerleerlingen.

Omdat het dagboek van James Baker voor vele erg belangrijk was, volgt hier een gedeelte ervan:
James wordt persoonlijk bij hem thuis opgehaald door Roek en Faversham, om met hun mee te gaan naar Vocans. Doordat zijn moeder hem alvast zijn 16e verjaardagscadeau meegeeft, een dagboek, is het hier dat het verhaal begint. James is wel geletterd en welbespraakt opgevoed, dit maakt het al dat hij opvalt bij de andere. Bij het verkrijgen van een demon, krijgt James een mijt, die hij de naam Sabel geeft. Wat in zijn nadeel werkt is zijn niveau, hij moet dus alles uit de kast halen om de andere bij te blijven of te verslaan. Vandaar dat hij de meeste tijd doorbrengt in de bibliotheek, zodat hij meer kennis opdoet, wat hem wellicht verder kan helpen. Wat hem er ook toe gezet heeft, zijn de lessen van de vreselijke Lord Etherington. Mede door de kennis wat hij uit de bibliotheek heeft geleerd, kan hij meer vragen in zijn lessen beantwoorden, waardoor hij bij Lord Etherington opvalt. Het enige wat James op een dag doet is slapen, eten, werken, studeren en weer slapen, vrienden heeft hij niet. Het enige wat hij als een soort vriend heeft, is de bibliotheek. Alleen weet hij niet of hij er slim heeft aan gedaan, om in dienst te staan voor Lord Etherington, de vraag of hij echt hem daadwerkelijk zal helpen bij het toernooi is erg twijfelachtig…

20181018_150409

Na het dagboek volgt de Demonologie Codec, waarin alle demonen worden vermeld, die bij de summoners bekend zijn. Met prachtige pentekeningen; wat zijn niveau is; zijn manakrachten en verder wetenschappelijke kennis die over de specifieke demon bekend zijn.

20181018_150649

Zo ook staan er betoveringen in, die iedere strijdmagiër zou moeten kennen. James Baker heeft door middel van studie, dit verbreed en vermeld in zijn dagboek. Ook Electra Mabosi, een alchemist op de Vocans Academie, heeft hieraan meegeholpen. Door demonen te ontleden zijn ze meer te weten gekomen. Als laatste is er nog een soort van blauwdruk van de piramide van de Orks, die is verwerkt in de kaart van Hominum. Wat je een perfect beeld geeft waar alles heeft plaatsgevonden.

20181018_145539

De cover zal menig Fletcher fan doen laten staren, het is alsof jij het dagboek van James Baker in je handen hebt. Een heiligdom waar iedere summoner vanaf dat moment zijn kennis mee heeft verrijkt. Zelfs het papier waarop het gedrukt is, straalt de oudheid uit. Dat maakt het, dat je de bladzijde voorzichtig omslaat. Het gedeelte waarin het dagboek wordt weergegeven, is echt zo mooi, dat het voelt alsof je erbij bent en het James ziet schrijven. De tekeningen van de demonen zijn echt schitterend, zoals je het ook zou verwachten hoe James het geschetst zou hebben. Alle informatie die er gegeven wordt, is dat het een handboek voor beginnende summoners maakt. Voor mij is het heiligdom waarmee Fletcher zijn avontuur begon en ik nu ook weet wat hij gelezen heeft. Wie begint bij het handboek, heeft nog de drie mooie boeken te gaan uit de Summoner-serie te weten:

20181021_120547
Een serie die je echt als Fantasy/avontuur-liefhebber moet lezen.

Uitgeverij: Unieboek | Het Spectrum BV
ISBN: 9789000365326
Aantal pagina’s: 224
Prijs: € 17,99

[bol_product_links block_id=”bol_5bcf4cf22adbc_selected-products” products=”9200000095300885,9200000095341766″ name=”Handboek van een Summoner – Taran Matharu ” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geschreven door

Contact Info

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.